Mall de 35 milioane de euro in Bacau

Vineri, 18 August 2006, ora 10:33
1130 citiri

Lucrarile pentru construirea celui mare mall din Moldova, Arena City Center, au demarat joi, la Bacau, urmand sa fie finalizate la sfarsitul lui 2007, in urma unei investitii de 35 de milioane de euro, a anuntat compania imobiliara Eurisko.

"Va fi un mall accesibil pentru clasa medie, care va tine cont de venitul mediu disponibil pentru cumparaturi, pe cap de locuitor, in zona," a declarat, pentru NewsIn, senior broker in cadrul departamentului de retail al companiei imobiliare Eurisko, Florina Cojocari.

Arena Cuty Center este construit pe locul unei foste fabrici de incaltaminte si va o suprafata de 30.000 de metri patrati cu o structura pe inaltime de parter si doua etaje si va fi dotat cu 700 de locuri de parcare.

Mall-ul s-ar putea extinde in viitor cu inca 50 la suta. "Avem in vedere extinderea suprafetei pentru distractie si recreere", au precizat dezvoltatorii.

Constructia centrului comercial va fi sustinuta cu o finantare de la HVB Bank pentru 57 la suta din valoarea lucrarilor.

Printre cei care au inchiriat deja spatii in Arena City Center, pana in acest moment, se numara Flamingo, reteaua de hypermarketuri Spar, New Life, librariile Alexandria, magazinele House of Art, Benvenuti, Levi's, Bigotti, Hang Ten, Office Shoes, Leonardo, Jolidon, Steilmann, reteaua de produse si servicii de telefonie mobila Internity, lantul de magazine Beauty Shop, lantul de magazine de bijuterii Cellini si reteaua de restaurante fast-food Spring Time.

Mall-ul nu va fi unul de lux, acest lucru fiind reflectat si de nivelul chiriilor la spatiile comerciale din interior, respectiv intre zece si o suta de euro pe metru patrat pe an, in functie de suprafata inchiriata, sustin reprezentantii Eurisko.

Centrul de cumparaturi si distractie va pune la dispozitia locuitorilor din zona peste 140 de magazine si va crea 800 de locuri de munca, a aratat, in cadrul conferintei organizate cu prilejul demararii lucrarilor, administratorul Arena city Center, Ovidiu Budeanu.

De asemenea, in cadrul mall-ului vor fi cuprinse trei sali de cinematograf, o zona de restaurante si 400 de metri patrati de spatiu pentru petrecerea timpului liber, cu zona pentru copii, bowling si cazino.

Viitorul centru comercial este amplasat in centrul orasului, are o suprafata utila de 20.000 de metri patrati si, in prezent, este inchiriat in proportie de 50 la suta.

Bloombiz

si