Mall cu 140 de magazine la Bacau

Vineri, 18 August 2006, ora 04:42
1672 citiri

Compania Arena City Center a inceput joi lucrarile de constructie a unui centru comercial de tip mall cu o suprafata de 30.000 de metri patrati in Bacau, proiectul estimat la 35 milioane euro urmand sa includa 140 de magazine. Complexul Arena City Center va fi structurat pe parter si doua etaje si va beneficia de o parcare exterioara cu o capacitate de 700 de autoturisme, se arata intr-un comunicat al firmei Eurisko, promotorul proiectului.La parter vor fi amplasate cafenele, iar etajul al doilea, cu o suprafata de 10.000 de metri patrati, va fi alocat in intregime spatiilor de petrecere a timpului liber, gazduind trei sali de cinema, o zona de restaurante si fast-food-uri, bowling, biliard si spatii de joaca pentru copii.

Mall-ul va fi amplasat in cea mai populata zona rezidentiala a orasului, in cartierul Nord, care concentreaza aproape 30% din totalul locuitorilor Bacaului. "In 2007 vom livra pe piata acest proiect, dar aceasta nu inseamna ca ne oprim aici. In functie de evolutia conceptului si de piata analizam toate scenariile legate de o ulterioara posibila extindere a centrului comercial, cu peste 50%", a declarat Ovidiu Budeanu, presedintele companiei Arena City Center.

Finantarea proiectului estimat la 35 milioane euro, suma care include si achizitia terenului, va fi asigurata din surse proprii si din credite bancare, de la HVB Bank Romania si Bancpost.

"Prin acest proiect, urmarim sa aducem firmele de retail si de entertainment cu cea mai mare notorietate pe piata romaneasca de profil", a spus Budeanu. Centrul comercial este inchiriat in proportie de 50%, printre companiile partenere fiind Flanco, New Life, Librariile Alexandria, House of Art, Benvenuti, Levi's, Bigotti, Future Shop, Internity, Beauty Shop, Hang Ten, Office Shoes, Cellini, Leonardo, Jolidon, Steilmann, Spar si Spring Time.

Chiriile lunare variaza intre 20 si 100 de euro pe metru patrat, plus TVA, in functie de suprafata, amplasament si etaj. Investitorii mizeaza pe un milion de consumatori din zona si se asteapta la beneficii reale din 2008.

Arena City Center este primul proiect imobiliar pe piata romaneasca al companiei conduse de omul de afaceri Ovidiu Budeanu. Planurile companiei prevad si intrarea pe segmentul de hoteluri, adresat clasei business, prin Arena Hotel, o locatie de patru stele.

Hotelul va fi amplasat in apropierea mall-ului si va fi construit dupa terminarea ansamblului comercial. Potrivit ultimelor date disponibile, compania are un capital social de 400.000 de lei, asociatii fiind Ovidiu Budeanu, cu 39,2% din partile sociale, Laurentiu-Dan Rau - 10%, Ghiorghita Budeanu - 2%, si firma Protrans International SRL Bacau, cu 48,8%.

Budeanu este membru al International Council of Shopping Centers, cea mai importanta organizatie internationala cu activitati in domeniul centrelor comerciale.

Bloombiz

si