Torta olimpica cu autograf, vanduta la licitatie pentru 16 mii de euro

Joi, 16 August 2012, ora 09:45
2056 citiri
Torta olimpica cu autograf, vanduta la licitatie pentru 16 mii de euro

Mai multe torte, steaguri, echipamente si obiecte folosite de sportivi in cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra din acest an au fost vandute la licitatii.

O torta olimpica cu autograful ciclistului britanic Bradley Wiggins, campion olimpic la contratimp si castigator al turului Frantei in acest an, a fost vanduta la o licitatie in schimbul sumei de 13.000 de lire sterline (16.120 de euro).

Comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice (LOCOG) a anuntat ca sumele stranse in urma licitatiei vor fi folosite pentru acoperirea costurilor de organizare a competitiei, informeaza novinite.com.

Tot pentru acoperirea costurilor de organizare, LOCOG le-a dat posibilitatea purtatorilor de torte olimpice sa le achizitioneze in schimbul a 200 de lire sterline (250 de euro), chiar daca pretul de productie a fost de 500 de lire (600 de euro).

Torta olimpica a fost purtata in cele 70 de zile, cat a durat traseul olimpic, de 8.000 de persoane.

Steagul Bulgariei, care a fost purtat de gimnastul Iordan Iovcev la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, a fost vandut de organizatorii competitiei londoneze contra sumei de 605 lire sterline (750 de euro).

Steagul Statelor Unite ale Americii, purtat la ceremonia de deschidere de catre scrimera Mariel Zagunis, a fost vandut pentru 8.005 lire sterline (aproximativ 10.000 de euro).

In cadrul licitatiei de pe site-ul memorabilia.london2012.com se vand echipamente sportive, precum si produse ce au fost folosite in cadrul intrecerilor olimpice.

Astfel, printre produsele ce pot fi licitate se afla o minge de tenis de masa folosita in finala olimpica, care a ajuns la 142 de lire sterline, o prajina (605 lire sterline) sau un costum al lui Mary Poppins folosit la ceremonia de deschidere (705 lire sterline).

Jocurile Olimpice 2012: Premii de cinci milioane de euro pentru sportivii romaniI

Jocurile Olimpice 2012: Bilantul evenimentului sportiv al anului

Jocurile Olimpice s-au incheiat. Cum se va transforma arena de la Londra

#obiecte Jocurile Olimpice licitatie, #torta Jocurile Olimpice licitatie, #echipament Jocurile Olimpice licitatie, #torta olimpica licitatie , #Stiri Jocurile Olimpice