Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Record de trafic pe Twitter in timpul Jocurilor Olimpice 2012

Record de trafic pe Twitter in timpul Jocurilor Olimpice 2012


Mai mult de 150 milioane de tweet-uri au fost trimise in timpul Jocurilor Olimpice de la Londra din acest an. Usain Bolt a fost sportivul despre care s-a discutat cel mai mult, dar si formatia Spice Girls a generat 116.000 tweet-uri pe minut in timpul ceremoniei de inchidere.

Sportivul jamaican Usain Bolt a generat 80.000 de tweet-uri pe minut in timp ce a castigat proba de 200 de metri sprint si 74.000 de tweet-uri pe minut in timpul probei de 100 metri, potrivit The Next Web.

Jucatorul scotian de tenis Andy Murray s-a clasat pe locul al treilea, cu 57.000 de tweet-uri pe minut, dupa ce a castigat medalia de aur. Pe locurile urmatoare s-au aflat Michael Phelps si Tom Daley.

Fotbalul a fost cel mai popular sport pe Twitter, cu peste cinci milioane de tweet-uri. Inotul, gimnastica si voleiul au generat de asemenea multe discutii in reteaua sociala.

Jocurile Olimpice de la Londra au fost descrise ca primele Jocurile Olimpice sociale, iar noul record inregistrat de Twitter confirma influenta activa a social media in cadrul competitiei sportive.

Ceremonia de deschidere a JO 2012 a inspirat 9,66 milioane de tweet-uri, iar primele 24 de ore ale competitiei au generat mai multe tweet-uri decat au inspirat Jocurile Olimpice din 2008 de la Beijing.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1285 ori