Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Jocurile Olimpice vor aduce 6,7 mld. de euro economiei britanice, pana in 2015

Jocurile Olimpice vor aduce 6,7 mld. de euro economiei britanice, pana in 2015


Economia Marii Britanii va avea de castigat de pe urma organizarii Jocurilor Olimpice la Londra, pana in 2015, inclusiv. Evenimentul va stimula economia britanica cu 6,7 miliarde de euro in urmatorii trei ani, prin imbunatatirea imaginii tarii pe plan international, potrivit unui raport al Visa Europe.

Datorita organizarii Jocurilor Olimpice, in perioada 2013-2015, cheltuielile turistilor ar putea creste cu circa 18%, cu 3,4 miliarde de euro, comparativ cu estimarile realizate pentru aceeasi perioada de timp, in cazul in care Jocurile Olimpice si Paralimpice nu ar fi avut loc.

Sectoarele care pot inregistra cresteri semnificative ale cheltuielilor in perioada 2013-2015 sunt marile magazine de retail, hotelurile si industria divertismentului.

Aceste cresteri ale cheltuielilor turistilor se vor reflecta in cresterea economiei britanice cu 1,79 miliarde de euro anual, respectiv cu 5,21 miliarde de euro per total, pe parcursul celor trei ani, comparativ cu estimarile realizate pentru aceeasi perioada, in cazul in care Jocurile Olimpice si Paralimpice nu ar fi avut loc.

Pe termen scurt, Marea Britanie beneficiaza de o injectie imediata de capital in suma de 1,01 miliarde de euro (804 milioane lire) in cele sapte saptamani de desfasurare a evenimentului, dintre care 947 milioane de euro (749 milioane lire) reprezinta cheltuielile efectuate de turistii din strainatate.

Se estimeaza ca aceasta evolutie va conduce la cresterea activitatii economice cu 1,51 miliarde de euro (1,2 miliarde lire), reprezentand echivalentul a circa 3,5% din avansul economiei britanice in 2012.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1041 ori