Jocurile Olimpice, in varianta Shakespeare

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 15:15
1357 citiri
Jocurile Olimpice, in varianta Shakespeare

Jocurile Olimpice sunt celebrate la Londra prin Jocurile Culturale, care vor consta in interpretarea celor 37 de piese ale lui Williams Shakespeare in 37 de "limbaje", de la hip-hop la limbajul semnelor.

Manifestatia a fost deschisa cu o reprezentatie in maori clasica, spectacolul fiind precedat de o haka. Compania neo-zeelandeza Ngakau Toa a ales acest dans razboinic popularizat de echipa de rugby a tarii sale pentru a prefata versiunea proprie a piesei "Troilus si Cresida", chiar in ziua aniversarii nasterii celebrului dramaturg englez (1564-1616).

"Avem in traditia culturii noastre sa incepem cu o provocare", a explicat directorul trupei, Rawiri Paratene, care participa el insusi la acest ritual caracteristic, alaturand strigate si o mimica amenintatoare.

Ca multe alte reprezentari ale festivalului "Globe to Globe", piesa prezentata de compania neo-zeelandeza este mai degraba o interpretare decat o transpunere a textului original al lui William Shakespeare, chiar daca se pastreaza elementele principale, precizeaza Rawiri Paratene.

Ngaku Toa este una dintre cele 37 de companii participante la acest festival, care se desfasoara pana pe 9 iunie la Shakespeare Globe Theater, consacrat autorului englez, pe malul sud al Tamisei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#jocurile olimpice 2012, #maraton cultural Jocurile Olimpice , #Stiri Jocurile Olimpice