Jocurile Olimpice de la Londra, in vizorul anarhistilor

Luni, 28 Mai 2012, ora 17:45
1463 citiri
Jocurile Olimpice de la Londra, in vizorul anarhistilor

O grupare anarhista italiana, Federatia Anarhista Italiana (FAI), care a revendicat anterior sabotarea unor cabluri de semnal feroviar din Marea Britanie, ameninta cu "un razboi de intensitate scazuta" impotriva Jocurilor Olimpice (JO) de la Londra, relateaza Daily Mail in editia electronica.

FAI a lansat amenintarea la adresa JO intr-o declaratie postata pe internet, iar surse din cadrul politiei au declarat ca amenintarea pare sa fie credibila. "Intr-o Mare Britanie a controlului ca pe ceas si domesticirii, noi suntem unii dintre <>, care considera Jocurile Olimpice din 2012, cu spectacolul lor de bogatie, de-a dreptul ofensiv", afirma gruparea in document, potrivit Daily Mail.

"Nu avem nicio retinere sa utilizam activitatea de gherila pentru a afecta imaginea nationala (a Marii Britanii) si a paraliza economia in orice fel putem. Pentru ca pur si simplu nu vrem turisti bogati, vrem razboi civil", continua FAI in mesajul sau. "Factura JO va atinge un miliard de lire sterline, din cauza RAF care urmeaza sa controleze spatiul aerian al Londrei, trupelor inarmate cu rachete sol-aer si navelor de razboi de pe Tamisa. Insa toate acestea au scopul sa previna o Al-Qaida <>, nu grupari discrete de sabotare ca FAI", adauga gruparea italiana.

Anarhistii scriu in mesajul lor ca au "ales inadins" anterior tinte din Bristol, cu scopul de a afecta atat activitatea personalului unor instalatii din apropiere apartinand Ministerului britanic al Apararii, "cat si a unor firme din industria militara" ca Raytheon, Thales si QinetiQ dintr-un parc industrial local. "Asemenea actiuni sunt o metoda traditionala de perturbare a mitului pacii sociale", subliniaza FAI, anuntand ca "infrastructurile de transport, militara, din domeniile comunicatiilor, judiciar si financiar vor continua sa fie tintele unui razboi urban de generatie noua, de slaba intensitate".

"Daca sunt seriosi atunci cand spun ca vor sa perturbe JO utilizand tehnici simple, atunci sunt capabili sa produca un haos total", a declarat un consultant in securitate din sectorul privat.

Intr-un act de sabotaj, care a constat in indepartarea unor dale de beton si incendierea cablurilor, FAI a perturbat grav serviciile feroviare in orasul Bristol si zona acestuia martea trecuta. De asemenea, gruparea s-a aflat in spatele unui atac armat comis in urma cu doua saptamani in portul Genova. Roberto Adinolfi, directorul executiv al unei firme de energie nucleara, a fost impuscat in rotule de doi barbati aflati pe o motocicleta.

#Jocurile Olimpice amenintare grupare, #grupare anarhista Jocurile Olimpice , #Stiri Jocurile Olimpice