Jocurile Olimpice 2012: Moda de la Olimpiada este un adevarat festival

Joi, 09 August 2012, ora 15:20
2004 citiri
Jocurile Olimpice 2012: Moda de la Olimpiada este un adevarat festival

Jocurile Olimpice de la Londra vor "cele mai stilate", a spus designerul Giorgio Armani, creatorul uniformelor echipei italiene. In realitate insa, pe podiumuri si stadioane eleganta trece uneori prea aproape de prost gust sau ridicol.

Ceremonia de deschidere a oferit un festival de costume si culori, echipa jamaicana remarcandu-se prin uniformele in verde si galben a caror designer a fost Cedella Marley, fiica lui Bob Marley, relateaza AFP.

Si costumele echipei ceha au iesit in evidenta, sportivii fiind incaltata cu "cele mai urate cizme de cauciuc albastre din lume", a scris ziarista de moda Carolyn Asome in The Independent.

"De acord, toti se asteptau la un adevarat potop englez", dar cehii ar fi putut sa aleaga cel putin cizme "Hunter", adauga ea.

Premiul pentru autenticitate revine echipei mexicane: poncho-urile cu franjuri colorate sunt "in perfecta armonie cu tendinta de la toamna", este de parere ziarista.

Delegatia americana, imbracata, ca si la Beijing si Vancouver, de designerul Ralph Lauren, a facut furori cu o bereta care i-ar fi stat mai bine delegatiei franceze. Uniformele, fabricate in China, au declansat o polemica in SUA, in plin an electoral american.

In ceea ce priveste uniformele delegatiei britanice, Stella McCartney a facut variatii pe tema steagului national. Creatoarea a pastrat "albul si albastrul din steag drept culori dominante si a minimalizat prezenta rosului, prezent doar la incaltaminte si pe gulerul sportivilor", scrie site-ul de moda L'Officiel.

Atletii mizeaza pe costume super-tehnice, departe de primele jocuri din era moderna, de la Atena (1896), unde alergatorii aveau camasi si sorturi lungi.

Tinutele din tesaturi sintetice si preocuparea pentru aerodinamica se impun din anii '70, iar sorturile se scurteaza tot mai mult. Statele Unite ale Americii folosesc tehnologii din industria spatiala, cu tesaturi care reflecta razele soarelui si fac transpiratia sa se evapore.

Calculatoarele intra in joc in anii '80 pentru a crea modele cu efectele vantului si rezistenta pe tesaturi, tehnologii utilizate in prezent de toate echipele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Jocurile Olimpice Londra uniforme, #moda Jocurile Olimpice Londra, #uniforme sportivi Olimpiada 2012 , #Stiri Jocurile Olimpice