Jocurile Olimpice 2012 au atras cele mai luxoase iahturi in docurile Londrei

Joi, 26 Iulie 2012, ora 17:20
2361 citiri
Jocurile Olimpice 2012 au atras cele mai luxoase iahturi in docurile Londrei

Mai mult de zece iahturi apartinand miliardarilor lumii au fost aduse pe raul Tamisa, cu ocazia Jocurilor Olimpice.

Octopus, iahtul detinut de cofondatorul Microsoft, Paul Allen, este acostat in docul West India, in timp ce iahtul alb al presedintelui Westfield Group, Frank Lowy, se afla chiar langa acesta.

La sapte saptamani dupa ce o flota formata din 1.000 de nave mici a sarbatorit Jubileul de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a, Londra gazduieste o colectie de vase mai stralucitoare, pentru a sarbatori Jocurile Olimpice, eveniment ce se va desfasura intre 27 iulie - 12 august, potrivit Bloomberg.

"Este foarte neobisnuit sa avem atatea vase aduse la Londra in acelasi timp", spune Martin Garside, purtator de cuvant al Autoritatii Portuare din Londra.

Iahtul Ocopus a fost ancorat pe data de 20 iulie, potrivit datelor autoritatii portuare. Avand o lungime de 126 metri, acesta este cel de-al zecelea iaht ca marime din lume, fiind construit de compania germana Lurssen Werft GmbH of Bremen.

Langa iahtul lui Paul Allen se va afla o nava de 65 de metri lungime care poate gazdui 12 oaspeti impreuna cu mai multe barci canoe, o sala de gimnastica, o discoteca si un terapeut pentru masaj, potrivit site-ului Burgess Yachts. Taxa de cazare pe acest iaht se ridica la valoarea de 462.000 de euro pentru o saptamana.

O serie de iahturi mai mici au fost ancorate in West India Dock. Un vas de croaziera numit Deutschland, detinut de Peter Deilmann Reederei, reprezentant al GmbH, a ajuns de asemenea in Londra saptamana aceasta.

Organizatorii Jocurilor Olimpice se bazeaza pe faptul ca vor avea mai multi participanti bogati la acest eveniment. Biletele pentru ceremonia de deschidere a JO 2012 erau disponibile miercuri pe site-ul dedicat acestui eveniment, la un pret de 3.123 de dolari.

Averea lui Paul Allen este estimata la 14,7 miliarde de dolari, in timp ce pachetul de actiuni detinut de Frank Lowy in cadrul Westfield Group totalizeaza un miliard de dolari.

Iahtul unui alt miliardar, Frits Goldschmeding, cu trei catarge, a fost ancorat langa cel al lui Frank Lowy. Alte 14 iahturi au ajuns miercuri la Woolwich Arsenals si urmeaza sa navigheze intre Greenwich si Tower Bridge in timpul desfasurarii Jocurilor Olimpice.

Docurile din Londra vor primi 15 vase de peste 175 de metri lungime in perioada desfasurarii Jocurilor Olimpice, a spus Fran Read, un purtator de cuvant al Canal & River Trust.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#iahturi Jocurile Olimpice 2012, #iahturi miliardari Jocurile Olimpice, #cazare iaht Jocurile Olimpice , #Stiri Jocurile Olimpice