Startul Jocurilor Olimpice: Bilantul castigurilor organizatorilor

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 08:48
1922 citiri
Startul Jocurilor Olimpice: Bilantul castigurilor organizatorilor

Vineri se da startul Jocurilor Olimpice de la Londra, care vor genera venituri suplimentare de 13 miliarde de euro pentru Marea Britanie. PIB-ul tarii ar putea creste cu 0,4% in trimestrul al treilea, potrivit estimarilor Goldman Sachs.

Cu toate acestea, doar 7% dintre firmele mici se asteapta la castiguri de pe urma Olimpiadei, principalii castigatori fiind marile companii.

Numarul somerilor din Marea Britanie a scazut cu 65.000 in perioada martie-mai, pana la 2,58 milioane de persoane. Numarul angajatilor din Londra a crescut cu 61.000 de persoane in aceeasi perioada.

Londra: Jocurile Olimpice reduc somajul

Castigatorii Jocurilor Olimpice se anunta a fi sponsorii oficiali, companii precum McDonald's, Adidas sau General Electric. Pentru ca preturile de sponsorizare ajung si la 100 de milioane de lire sterline, Guvernul britanic si Comitetul de Organizare a Jocurilor Olimpice (LOCOG) au impus o serie de reguli stricte pentru a se asigura ca cele 50 de branduri au acoperire totala, iar alte companii nu isi fac publicitate pe seama evenimentului.

LOCOG a creat o zona in Londra dedicata exclusiv sponsorilor, unde publicitatea pentru alte produse devine o infractiune. In plus, fotografiile sunt interzise, iar cumparatorii pot sa achite numai cu carduri Visa.

Reguli dure in ceea ce priveste publicitatea la Jocurile Olimpice

Asocierea Jocurilor Olimpice cu anumite companii ca McDonald's, Coca Cola sau Dow Chemical atrage si critici dure.

Asocierea unui eveniment sportiv cu mancarea "nesanatoasa" a McDonald's sau bauturile carbogazoase ale Coca Cola nu este cea mai "fericita" alegere.

Jocurile Olimpice 2012: Cei mai criticati sponsori

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Jocurile Olimpice Londra 2012 deschidere, #PIB Anglia, #somaj Anglia , #Investitii