Putin ar fi deturnat 23 de miliarde de euro destinate Jocurilor Olimpice

Vineri, 31 Mai 2013, ora 09:10
1670 citiri
Putin ar fi deturnat 23 de miliarde de euro destinate Jocurilor Olimpice

Aproximativ 23 de miliarde de euro destinate sa finanteze Jocurile Olimpice de iarna din 2014 de la Soci au fost deturnate de presedintele rus, Vladimir Putin, si de oameni de afaceri, a denuntat joi liderul opozitiei, Boris Nemtov.

"Jocurile Olimpice de iarna de la Soci s-au transformat intr-o mare escrocherie", scrie Boris Nemtov intr-un raport redactat impreuna cu Leonid Martiniuk, membru al miscarii de opozitie Solidaritatea, potrivit AFP. Cei doi autori sunt de parere ca intre 19 si 23 de miliarde de euro din cele 50 de miliarde de euro prevazute pentru JO au disparut.

"Jocurile Olimpice sunt un proiect personal pentru Putin si este clar ca persoanele care au furat banii sunt apropiatii aceluiasi Putin", scriu Nemtov si Martiniuk in documentul citat.

Construirea numeroaselor instalatii si complexe sportive a fost incredintata unor firme ce apartin apropiatilor lui Putin, fara cerere de oferta, subliniaza raportul intocmit la finalul unei anchete ce a durat sase luni.

Fost vicepremier in timpul lui Boris Eltin, Boris Nemtov a publicat si alte rapoarte ce urmaresc sa denunte coruptia si cheltuielile extravagante ale lui Putin.

Publicarea acestui raport a intervenit in aceeasi zi in care presedintele Vladimir Putin a prezentat torta olimpica.

Atat Kremlinul, cat si guvernul rus s-au oferit sa faca vreun comentariu in legatura cu acuzatiile formulate de liderii opozitiei.

Jocurile Olimpice de iarna de la Soci se vor desfasura in perioada 7-23 februarie 2014.

#Putin deturnare fonduri, #Jocuri Olimpice Soci 2014, #Putin Jocuri Olimpice, #coruptie Rusia , #Investitii