Mai sunt 100 de zile pana la Jocurile Olimpice. Este Londra pregatita?

Joi, 19 Aprilie 2012, ora 08:58
2115 citiri
Mai sunt 100 de zile pana la Jocurile Olimpice. Este Londra pregatita?

Pregatirile pentru Jocurile Olimpice, organizate in 2012 la Londra, au intrat pe ultima suta de metri. Cu doar 100 de zile pana la festivitatea de deschidere a mult asteptatului eveniment, organizatorii fac ultimele calcule pentru a se incadra in buget si vand ultimele bilete.

"Este o zi importanta pentru noi. Este ziua in care incepem sa ne pregatim pentru festivitati si sa primim turistii," a precizat Sebastian Coe, seful comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice, scrie CNN.

Londra este singura capitala care a gazduit Jocurile Olimpice de trei ori. In 1948, cand Jocurile Olimpice au fost organizate in capitala Marii Britanii, nu au fost construite terenuri pentru competitii, iar sportivii fiind gazati in garnizoane militare sau camine de studenti si chiar sa vina cu prosoapele de acasa.

Desi se afla departe de a fi comparata cu "Jocurile Austeritatii" din 1948, Londra 2012 a trebui sa faca fata restrictiilor impuse de criza financiara. Directorul comitetului de organizare, dublul campion olimpic, Coe, ramane optimist in privinta respectarii bugetului de 14,8 miliarde de dolari, valoare ca s-a dublat de la estimarea initiala de 6,5 miliarde de dolari.

Stadionul Olimpic, Centrul Aquatics si Velodrome sunt finalizate si se fac ultimele verificari inaintea inceperii competitiilor.

In timpul vizitei finale pe care comitetul Olimpic a efectuat-o la Londra luna trecuta, presedintele Jacques Rogge a declarat: "Londra s-a ridicat la nivelul asteptarilor noastre. Deja se vad rezultatele remarcabile ale renovarilor din estul Londrei. Acest oras istoric va ridica stacheta pentru urmatorii organizatori".

Probleme de securitate si transport

Organizarea Jocurilor Olimpice la Londra ridica doua probleme majore: transportul si siguranta.

Transportul este una dintre cele mai sinuoase probleme cu care londonezii se confrunta zilnic. Metroul londonez abia poate face fata cererii ridicate din fiecare zi. In timpul Jocurilor Olimpice, mijloacele de transport in comun ar trebui sa faca fata pentru alti 325.000 de persoane in fiecare zi.

Daca locuitorii Londrei sunt sfatuiti sa lucreze de acasa si sa evite pe cat posibil transportul in comun, sportivii, oficialii si VIP-urile nu vor intampina astfel de probleme. Ei vor avea la dispozitie locuri special marcate, evitand astfel zonele aglomerate.

Bresele in securitate au fost subliniate de un incident cand un protestatar a reusit sa treaca raul Tamisa inot si sa creeze haos in timpul unei competitii sportive. Bugetul pentru masurile de securitate se ridica la 881 milioane de dolari. 35.000 de agenti de paza si politie vor patrula strazile Londrei pe durata Jocurilor Olimpice. Exista insa ingrijorari ca acest buget ar putea sa nu fie suficient.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Jocurile Olimpice Londra 2012, #Jocurile Olimpice organizare, #securitate Jocurile Olimpice, #transport Jocurile Olimpice , #Investitii