Londra, cel mai bine pregatit oras din istorie pentru Jocurile Olimpice

Vineri, 13 Iulie 2012, ora 20:30
1442 citiri
Londra, cel mai bine pregatit oras din istorie pentru Jocurile Olimpice

Londra este sediul olimpic cel mai bine pregatit din istorie, a estimat vineri primarul capitalei britanice, Boris Johnson.

Cu doua saptamani inainte de inceperea Jocurilor Olimpice si dupa ce guvernul britanic a trebuit in ultimul moment sa mareasca numarul militarilor pentru a asigura protectia pe parcursul evenimentului, Boris Johnson a subliniat ca nu trebuie sa existe temeri cu privire la securitate, deoarece "Londra este mai bine pregatita pentru Jocuri decat oricare dintre locurile de desfasurare anterioare".

Joi, ministrul britanic de interne, Theresa May, a anuntat desfasurarea a 3.500 de militari in plus, dupa ce compania privata insarcinata cu securitatea, G4S, a admis ca nu va putea furniza cei 10.000 de gardieni stabiliti in contract.

Londra 2012 va fi "foarte sigura" si prezenta armatei va face ca totul sa functioneze bine, a mai spus primarul orasului.

"Jocurile vor fi foarte sigure, iar pregatirile facute de G4S si armata vor avea bune rezultate", a subliniat Boris Johnson.

Ca si transportul, securitatea a fost una dintre principalele preocupari ale autoritatilor britanice in perspectiva desfasurarii pentru a treia oara la Londra a Jocurilor Olimpice, intre 27 iulie si 12 august.

Planul pus la punct de Londra, care va costa circa 1,2 miliarde de euro, va implica peste 42.000 de persoane, intre care militari, politisti, agenti privati si voluntari, potrivit sursei citate.

#jocurile olimpice 2012, #securitate Jocurile Olimpice, #Londra securitate JO 2012 , #Investitii