Cat costa audientele de la Jocurile Olimpice: 1,2 miliarde de dolari

Duminica, 29 Iulie 2012, ora 12:29
1591 citiri
Cat costa audientele de la Jocurile Olimpice: 1,2 miliarde de dolari

Comcast Corp va genera, prin NBC Universal, venituri de aproximativ 1,2 miliarde de dolari de pe urma Jocurilor Olimpice, apropiindu-se de recuperarea investitiei.

Vanzarile retelei nationale si de cablu se vor situa la aproximativ un miliard de dolari, televiziunea locala si digitala contribuind cu alte 200 milioane de dolari, a declarat directorul Comcast, Brian Roberts, intr-un interviu pentru CNBC, potrivit Bloomberg.

"E mai bine decat ne-am propus", a spus Robers. "E un start bun si acum trebuie doar sa il ducem la indeplinire in urmatoarele 17 zile".

NBC Universal a platit aproximativ 1,18 miliarde de dolari pentru drepturile de difuzare de la Jocurile Olimpice, care au inceput vineri, cu ceremonia de deschidere.

Compania cheltuieste aproximativ 100 de milioane de dolari pentru productie, a estimat David Joyce, analist in cadrul Miller Tabak & Co., din New York.

El se asteapta ca reteaua de televiziune sa piarda intre 100 si 200 de milioane de dolari la aceste Jocuri Olimpice.

Comcast, cel mai mare operator de cablu din Statele Unite, a castigat 2,2%, pana la 32,29 de dolari la inchiderea bursei de la New York. Actiunile au urcat 36% in acest an. Comcast detine CNBC.

Cat a costat ceremonia de deschidere

Ceremonia de deshidere a Jocurilor Olimpice de la Londra a costatat aproximativ 27 de milioane de lire sterline (42,5 milioane de dolari), potrivit Bloomberg.

Aditya Mittal, directorul financiar al ArcelorMittal (MT), cel mai mare producator din lume de otel, a stat in primele randuri, in cadrul show-ului, fluturand un steag indian.

"Spectacolul a avut mult suflet si a parcurs istoria glorioasa a Marii Britanii intr-un fel foarte emotionant", a spus el in cadrul unui interviu.

Jocurile Olimpice, deschise de Regina Marii Britanii, intr-o ceremonie grandioasa

Ceremonia de deschidere a fost transmisa in peste 130 de tari in intreaga lume, iar audienta estimata a fost de peste un miliarde de telespectatori. Show-ul a fost regizat de catre Danny Boyle, care a castigat un premiu Oscar pentru "Slumdog Millionaire", in 2009.

La nivel local, aproape 27 de milioane de britanici au urmarit ceremonia de deschidere, potrivit Reuters.

Comparativ, audienta din Marea Britanie de anul trecut de la nunta printului William cu Kate Middleton a fost de 26,3 milioane de telespectatori.

Cel mai urmarit eveniment ramane insa victoria din 1966, de la Cupa Mondiala, cand Marea Britanie a invins Germania de Vest, cu o audienta estimata la 32,3 milioane de telespectatori.

In 1997, audientele obtinute in timpul transmisiei inmormantarii printesei Diana s-au ridicat la 32 de milioane de telespectatori.

#Jocurile Olimpice investitii, #Jocurile Olimpice audiente, #Jocurile Olimpice transmisie bani , #Investitii