Joburi de vară pentru studenți. În ce domeniu te poți angaja în vacanță

Marti, 18 Iunie 2024, ora 11:21
213 citiri
Joburi de vară pentru studenți. În ce domeniu te poți angaja în vacanță
Ospătar Foto: anytimestaff.com.au

Veste bună pentru studenții care îți caută un job pentru vacanța de vară. Peste 40.000 de joburi au fost scoase pe piață în ultima lună și jumătate, iar 16.000 dintre ele erau destinate candidaților fără experiență.

De asemenea, domeniile care sunt în căutare de personal sunt retail, industria alimentară, servicii, call center/BPO, turism, transport / logistică și producție, iar fiecare dintre aceste sectoare are peste 1.500 de joburi disponibile.

„Deși cea mai mare parte a joburilor din această perioadă continuă să fie tot full-time, vedem și 4.000 de locuri de muncă part-time și aproape 500 sezoniere, pe bază de proiect. Vara este perioada ideală pentru internship-uri, însă, pe acest segment, există un număr relativ mic de opțiuni – aproximativ 300, ceea ce înseamnă că atât angajatorii, cât și candidații aleg mai degrabă varianta de angajare part-time sau pe perioadă determinată în locul stagiilor de practică”, trasmite Bogdan Badea, CEO în cadrul unui mare site de recrutare online.

De asemenea, 83,3% din totul joburilor adresate celor fără experiență sunt pentru România.

„83,3% din totul joburilor adresate celor fără experiență sunt pentru România, 11,4% pentru străinătate și 5,3% remote. În cazul joburilor sezoniere, însă, crește atât procentul celor postate de angajatorii din afara țării, cât și al celor remote, astfel: 13,2% din locurile de muncă sezoniere și pe bază de proiect sunt pentru străinătate și 15,2% remote.

Germania, Olanda, Belgia, Grecia, Irlanda, Spania și Italia sunt țările din care vin cele mai multe oferte pentru cei fără experiență, iar sectoarele cu nevoie crescută de candidați sunt transport / logistică, retail, medicină, servicii, producție, industria alimentară și turism.

Pe segmente de vârstă, candidații care au mai puțin de 18 ani au avut aproape 22.000 de aplicări în ultima lună și jumătate. Cei cu vârsta între 18 și 24 de ani au aplicat, în schimb, masiv și își păstrează cea de-a doua poziție în clasament, cu 340.000 de aplicări”, mai transmite compania.

Prima intenție de angajare a tinerilor merge tot în direcția joburilor full time.

„Chiar și la început de carieră, prima intenție de angajare a tinerilor merge tot în direcția joburilor full time. Astfel, de la începutul lunii mai, au fost înregistrate doar 20.000 de aplicări pentru joburile pe bază de proiect/sezoniere și aproape 13.000 pentru internship-uri. În schimb, joburile part-time par să rămâne interesante pentru tineri, în condițiile în care au atras 161.000 de aplicări”, afirmă CEO-ul companiei.

Zonele care-i atrag cel mai multe pe tineri sunt, call center/BPO, retail, servicii, IT/telecom, banking și turism.

Conform datelor Salario, salariul mediu net la nivel național, pentru angajații care au maximum 2 ani de experiență este de 3.500 de lei pe lună, iar în ceea ce privește joburile part-time, salariul mediu net este de 3.000 de lei pe lună.

...citeste mai departe despre "Joburi de vară pentru studenți. În ce domeniu te poți angaja în vacanță" pe Ziare.com

Noi taxe după alegeri: PSD ar vrea impozitare progresivă pe salarii. Expert: O astfel de măsură, ”fără un sistem de deduceri funcțional, distruge țara”
Noi taxe după alegeri: PSD ar vrea impozitare progresivă pe salarii. Expert: O astfel de măsură, ”fără un sistem de deduceri funcțional, distruge țara”
Guvernul pregăteşte noi taxe pentru anul viitor. Măsurile au fost discutate astăzi, 22 iulie, în coaliție și ar urma să fie adoptate după alegeri. Economiștii vorbesc de un ”potop...
Unul dintre cei mai importanți angajatori din țară dă afară 10% din muncitori. Cum justifică decizia compania cu peste 12.000 de angajați
Unul dintre cei mai importanți angajatori din țară dă afară 10% din muncitori. Cum justifică decizia compania cu peste 12.000 de angajați
Producătorul de cabluri Leoni Bistriţa anunţă că a decis reducerea cu până la 10% a numărului de angajaţi, ca urmare a scăderii drastice a comenzilor pentru vehicule electrice. Compania...
#joburi studenti, #locuri munca vara, #vacanta vara, #locuri de munca, #joburi, #salarii, #domenii locuri munca Romania , #Stiri Locuri de munca

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Cei mai norocoși angajați de la stat. Au salarii de 2.500 de euro pe lună
  2. Unul dintre cei mai importanți angajatori din țară dă afară 10% din muncitori. Cum justifică decizia compania cu peste 12.000 de angajați