Centrul Renault de la Titu, inaugurat pe 15 septembrie

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 13:01
1786 citiri
Centrul Renault de la Titu, inaugurat pe 15 septembrie

Renault Technologie Roumanie (RTR) va inaugura la 15 septembrie Centrul Tehnic de la Titu, a declarat marti, la conferinta Mediafax Talks about Auto Industry, directorul general al Automobile Dacia, Jerome Olive. 

Prezent la eveniment, directorul RTR, Philippe Prevel, a spus ca primul test va avea loc in octombrie si face parte din prima faza a proiectului, urmand ca cea de-a doua faza, reprezentand dezvoltarea a jumatate din liniile de testare, sa aiba loc in vara anului 2011.

El a adaugat ca investitia totala in centrul de testari din Titu este de aproximativ de 100 milioane de euro, din care cea mai mare parte, respectiv 70 de milioane de euro, va fi alocata in acest an.

Intrebat daca RTR va dezvolta proiecte pentru masini electrice, Prevel a spus ca, pe termen scurt si mediu, Renault nu are astfel de planuri la Titu, pentru ca aceasta activitate este derulata in Franta.

"Urmatorul pas pentru centrul de la Titu este sa avem o responsabilitate totala in ceea ce priveste dezvoltarea masinilor, lucru care se va intampla in cateva luni", a afirmat Prevel.

Referitor la piata masinilor electrice din Romania, Olive a spus ca nu se pot face estimari, deocamdata.

"Nu as putea sa dau cifre exacte, dar piata din Romania se schimba si are tendinta sa fie similara cu cea din Europa de Vest.

Deci as putea avansa aceleasi cifre, pe care le-a spus presedintele grupului, Gohn, adica o cota de 10% din piata in urmatorii zece ani, dar mai sunt multe de facut, mai ales in ceea ce priveste infrastructura pentru incarcarea bateriilor", a spus Olive.

Lucrarile de constructie la acest centru, unde vor fi realizate o parte din testele de vehicule si organe mecanice concepute de birourile de proiectare ale grupului Renault, au inceput in septembrie 2008.

Proiectul, anuntat din 2006, este estimat la peste 450 milioane de euro.

Finalizarea Centrului si inceperea activitatii era programata initial pentru sfarsitul anului 2009.

Centrul Titu va cuprinde 100 de bancuri de incercari, destinate vehiculelor intregi si componentelor.

Ele vor permite recrearea unor conditii de functionare extreme: rezistenta la frig, simulator de expunere la soare, cabina de ploaie si altele.

Pentru a analiza comportamentul vehiculelor sunt prevazute noua tipuri de piste, cu o lungime totala de 30 de km.

Inelul de viteza, pistele deformate, zona de proiectie sub caroserie sau zonele de apa vor reproduce conditiile de rulare ale masinilor.

Centrul va fi completat cu un laborator de analiza a materialelor.

Cladirile vor avea o suprafata de 80.000 de metri patrati.

Instalat pe locul unei foste baze militare aeriene de 330 de hectare, la jumatatea distantei dintre Pitesti si Bucuresti, Centrul Tehnic Titu va completa activitatea centrelor de la Aubevoye si Lardy (Franta), in care Renault continua sa investeasca. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#renault, # technologie, # roumanie, # centrul, # tehnic, # titu , #stiri Jerome Olive