Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Viitorul acord FMI va cuprinde tinte privind arieratele companiilor de stat

Viitorul acord FMI va cuprinde tinte privind arieratele companiilor de stat

Urmatorul acord care va fi semnat de Romania cu Fondul Monetar International va cuprinde tinte privind arieratele companiilor de stat, intrucat rezolvarea acestei probleme va elibera resurse suplimentare pentru reluarea cresterii economice, a declarat seful misiunii de evaluare a FMI, Jeffrey Franks, potrivit Mediafax. 

El a afirmat, la sesiunea dedicata Romaniei din cadrul conferintei Euromoney - The Central & Eastern European Forum, de la Viena, ca neplata datoriilor de catre marile societati de stat creeaza blocaj la nivelul economiei, furnizorii care asteapta sa-si incaseze banii fiind la randul lor datornici la banci.

In ceea ce priveste arieratele autotitatilor locale, Franks a aratat ca legislatia care a intrat in vigoare de la 1 ianuarie isi va produce primele efecte in cateva saptamani, dar un impact clar al noilor reglementari se va vedea abia in cateva luni.


Pe de alta parte, seful misiunii FMI spune ca in privinta datoriilor neachitate de catre institutiile administratiei centrale s-au obtinut "ceva succese", in ciuda faptului ca FMI a acordat nu mai putin de sase derogari pentru neatingerea tintelor de catre autoritati.


Franks a recunoscut ca eliminarea arieratelor a fost dificila deoarece neplata datoriilor este o problema veche, care s-a rostogolit in timp.


In ceea ce priveste derularea actualului acord, Franks a reiterat ca ar fi fost mai oportuna o ajustare solida inca din 2009, criticand si desele amanari sau actiuni insuficiente, care au impus ulterior masuri suplimentare. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1583 ori