Vezi cu cat ar putea scadea arieratele companiilor de stat pana la sfarsitul anului

Luni, 01 August 2011, ora 12:36
1788 citiri
Vezi cu cat ar putea scadea arieratele companiilor de stat pana la sfarsitul anului

Arieratele companiilor de stat ar putea scadea pana la sfarsitul anului cu 4-5 miliarde de lei din totalul de 20 de miliarde de lei, a anuntat seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, potrivit NewsIn. 

"Autoritatile au facut progrese foarte bune, cu asistenta de la Comisia Europeana, in conceperea unor mecanisme care ar reduce semnificativ arieratele", a spus Franks.

Acesta a precizat ca, la anumite intreprinderi, orice mecanism de reducere a arieratelor trebuie sa obtina avizul autoritatilor de la Bruxelles, subliniind ca societatile care genereaza in continuare pierderi nu ar trebui sa fie eligibile pentru astfel de mecanisme.

"Astfel de intreprinderi trebuie sa se restructureze, sa se privatizeze sau sa se inchida, pentru a nu trage in jos economia inca doi trei ani de acum incolo", a mai spus Franks.

Seful misiunii FMI a adaugat ca, pentru a implementa reforme profunde la nivelul intreprinderilor de stat este nevoie de infuzie de capital si de management privat.

"As incuraja Guvernul sa fie mai ambitios, a continua sa pastrezi in patrimoniul statului companii ineficiente dauneaza cetatenilor Romaniei, care trebuie sa plateasca impozite mai mari", a mai spus Franks.

#arierate, #arierate companii stat, #fmi, #privatizare, #management privat, #jeffrey franks , #stiri Jeffrey Franks