Surupaceanu (PSD) cere FMI inlocuirea lui Jeffrey Franks

Duminica, 31 Octombrie 2010, ora 23:47
1032 citiri
Surupaceanu (PSD) cere FMI inlocuirea lui Jeffrey Franks

Deputatul PSD, Mugurel Surupaceanu, a cerut directorului general al FMI, Dominique Strauss-Kahn inlocuirea lui Jeffrey Franks din functia de sef al misiunii Fondului in Romania, din cauza interventiei publice facute de acesta privind OUG 50 referitoare la contractele de credite. 

"Romania traverseaza o perioada extrem de tensionata, data fiind interventia de ultima ora a domnului Jeffrey Franks care a facut public faptul ca obtinerea celei de-a saptea transe din acordul incheiat de tara noastra cu FMI este conditionata de modificarea OUG nr. 50/2010", sustine Surupaceanu in scrisoarea deschisa adresata directorului general al Fondului Monetar International.

Deputatul PSD arata ca prin solicitarea de eliminare a prevederilor legate de retroactivitatea ordonantei privind creditele pentru populatie, Franks sustine "perpetuarea pozitiei abuzive a bancilor asupra persoanelor fizice care au contractat credite".

Astfel, daca cerinta sefului misiunii FMI in Romania s-ar aplica, ar creste numarul romanilor restantieri la plata ratelor iar bancile ar putea sa se confrunte cu cetatenii nemultumiti in instante.

Surupaceanu explica insa ca seful misiunii FMI a creat, prin afirmatiile sale, "o presiune enorma asupra Guvernului", fortat sa se substituie, in aceasta chestiune, Parlamentului.

"Prin persoana domnului Jeffrey Franks, FMI a invocat, deci, necesitatea unei interventii a Guvernului in domeniul legislativ fara a avea in acest sens un temei juridic solid si a incalcat, prin aceasta, principiul constitutional al separatiei puterilor in stat, violand flagrant suveranitatea nationala", subliniaza deputatul.

Surupaceanu avertizeaza ca imixtiunea reprezentantului FMI in aria legislativului romanesc, "in scopul sustinerii profitului bancar in detrimentul cetatenilor", a determinat si riposte vehemente ce pot constitui bazele unor viitoare convulsii sociale de amploare si drept urmare solicita dorectorului FMI inlocuirea rapida al lui Jeffrey Franks si nominalizarea unei alte persoane care sa reprezinte FMI in relatia cu Romania.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Jeffrey Franks, #OUG 50, #credite , #stiri Jeffrey Franks