Salariile vor creste in 2011, doar daca se vor face concedieri

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 23:42
1299 citiri
Salariile vor creste in 2011, doar daca se vor face concedieri

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat luni seara, la The Money Channel, ca salariile pot creste cu 18% anul viitor, asa cum a prognozat Theodor Stolojan, doar daca vor fi dati mai multi angajati afara, potrivit Newsin.

Potrivit lui Franks, cresterea salariala de 18% prognozata de Theodor Stolojan pentru anul 2011 nu se sustine financiar, dar o crestere mica a salariilor este posibila fara a afecta fondul de salarii.

"Noi nu ne-am intalnit cu Stolajan si nu am discutat cu dansul acest lucru. Ceea ce as spune insa e ca exista un anumit spatiu pentru o crestere modesta, 18 % e prea mult.

Daca vreti sa aveti crestere atat de mare, ar trebui sa reduceti forta de munca. Eu as sfatui o crestere ceva mai modesta pentru a avea o securitate mai mare in jurul fondului de salarii. Fondul de salarii inseamna salariul mediu inmultit cu numarul de angajati.

Daca cresti cu 18% si ramai cu acelasi fond de salarii, trebuie sa reduci numarul de angajati", a declarat Jeffrey Franks.

El a mai spus ca Romania trebuie sa creeze locuri de munca pentru someri. "Rata somajului a inceput sa scada. Stiu ca e mult, dar mult este mascat de oamenii care au parasit forta de munca.

De acest lucru suntem ingrijorati si pe viitor vom dori ca Romania sa creeze locuri de munca ca sa facem o piata de munca mai dinamica", a precizat Franks. 

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#jeffrey franks, #salarii, #concedieri , #stiri Jeffrey Franks