Pogea: Guvernul vrea sa trimita bugetul pe 2010 in Parlament pana de Craciun

Marti, 15 Decembrie 2009, ora 14:06
1561 citiri
Pogea: Guvernul vrea sa trimita bugetul pe 2010 in Parlament pana de Craciun

Ministrul interimar al Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat marti ca Guvernul intentioneaza sa trimita bugetul pe 2010, care este in curs de finalizare in prezent, in Parlament pana de Craciun.

"Vrem sa finalizam bugetul din punct de vedere tehnic si sa-l trimitem pana de Craciun in Parlament", a afirmat Pogea.

Intrebat daca proiectul de buget va fi aprobat de actualul cabinet interimar, ministrul a precizat ca spera ca noul guvern sa fie instalat inainte de trimiterea bugetului in Parlament.

Ministrul interimar de finante s-a intalnit in aceasta dimineata cu seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, pentru a evalua incheierea exercitiului financiar pe 2009, iar dupa intalnire a spus ca exista o "mare probabilitate de a ne incadra in tinta de deficit".

Guvernul s-a angajat in fata Fondului Monetar International si a Comisiei Europene pentru un deficit bugetar de 7,3% din produsul intern brut (PIB) la finalul acestui an si de 5,9% din PIB in 2010, in cadrul acordului de finantare in valoare totala de 20 miliarde euro. Dupa primele 11 luni, deficitul bugetar a ajuns la circa 6% din PIB, potrivit datelor preliminare ale Finantelor.

"In acest moment ne punem de acord in ceea ce priveste cheltuielile si veniturile pe 2010 si vrem sa ne asiguram ca, impreuna cu pachetul de reforma, ne incadram in tinta de deficit de 5,9% (din PIB)", a mai spus Pogea, reamintind ca Romania trebuie sa ajunga in doi-trei ani la un deficit bugetar de cel mult 3% din PIB.

Ministrul a dat din nou asigurari ca guvernul dispune de resurse financiare pentru cheltuielile din luna decembrie, subliniind ca face eforturi, impreuna cu secretarul de stat Bogdan Dragoi, pentru a asigura finantarile pentru primele trei luni din 2010.

"Dorim sa stabilim strategia de finantare pentru lunile ianuarie, februarie si martie si avem in vedere inclusiv transele de la FMI", a mai spus Pogea.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#pogea, #guvern, #buget, #deficit , #stiri Jeffrey Franks