Jeffrey Franks: TVA poate sa scada peste 5-10 ani

Luni, 09 Mai 2011, ora 15:09
1835 citiri
Jeffrey Franks: TVA poate sa scada peste 5-10 ani

Jeffrey Franks considera ca nivelul contributiilor sociale si TVA ar putea fi reduse in urmatorii cinci-zece ani, pe fondul cresterii colectarii si a imbunatatirii administrarii taxelor, anunta NewsIn.

"Am cerut autoritatilor sa mentina cat se poate de mult stabilitatea in sistemul taxelor in 2011 si 2012 si acestea au fost de acord. Deciziile cu privire la reducerea taxelor si cresterea cheltuielilor trebuie sa fie luate in contextul anvelopei bugetare totale", a precizat Franks.

Acesta a mai spus ca nu vede ca in 2012 tinta de deficit de 3% sa poata fi atinsa, deoarece necesita taieri severe aditionale in cheltuieli, chestiune care "nu este posibila sau realista".

"De-a lungul timpului, in urmatorii 5-10 ani sper foarte mult ca Romania sa creasca colectarea de taxe si sa imbunatateasca administrarea eficienta a taxelor, astfel ca sa poata reduce TVA-ul, nivelul contributiilor sociale si sa rationalizeze alte taxe.

Este nevoie cu siguranta in Romania de un sistem mai simplu si de un nivel mult mai realist. Oricum aceast lucru se poate intampla daca eforturile de imbunatatire a colectarii taxelor pentru a aduce economia subterana la suprafata vor avea succes", a completat seful misiunii FMI.

Franks a explicat ca reformele de administrare a taxelor sunt incepute, dar este un proces care are nevoie de ani.

"Cand vom vorbi de imbunatatirea sistemul de administrare a taxelor, abia atunci vom putea vorbi de reducerea nivelului taxelor, care dintre acestea si pentru ce perioade de timp. Intai sa implementam reforma in administratie si vom vedea o crestere veniturile.(...) Consider ca este un obiectiv pe termen mediu sau lung si mai putin pe termen scurt", a conchis Franks.

#fmi, #tva, #contributii sociale, #scadere TVA, #Jeffrey Franks , #stiri Jeffrey Franks