Jeffrey Franks, reclamat directorului FMI pentru ca s-a intalnit cu UNPR

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 16:02
1299 citiri
Jeffrey Franks, reclamat directorului FMI pentru ca s-a intalnit cu UNPR

Presedintele PC, Daniel Constantin, a dat publicitatii vineri, la Tg Mures, textul scrisorii pe care i-a adresat-o directorului FMI Dominique Strauss-Kahn, in care ii semnaleaza "nereguli grave" in activitatea delegatiei in Romania, printre care enumera si intalnirea lui Jeffrey Franks cu UNPR.

"Rolul asumat de FMI, de la inceputul colaborarii cu tara noastra, este acela de acordare de asistenta financiara temporara, in vederea unei stabilitati valutare, precum si stimularii cresterii economice a tarii. Din pacate, acest deziderat asumat este de cele mai multe ori depasit de reprezentantii FMI, prin actiuni vocale ale sefului Delegatiei FMI in Romania, domnul Jeffrey Franks", se arata in document, informeaza corespondentul NewsIn.

Liderul conservatorilor sustine ca seful delegatiei FMI s-a implicat in in discutii si dispute politice interne, care "nu numai ca agraveaza situatia Romaniei, ci si deturneaza flagrant misiunea Delegatiei FMI in Romania".

Daniel Constantin mai semnaleaza directorului FMI faptul ca reprezentantii institutiei au purtat discutii cu UNPR.

"O astfel de intalnire nu a facut altceva decat sa legitimeze UNPR ca fiind partid parlamentar, desi, in mod clar, acesta nu este. Consideram demersul Delegatiei FMI ca fiind unul fara precedent, in contextul in care un for international de talia FMI se implica direct in chestiuni de politica interna ale unui stat membru", se arata in textul scrisorii.

In continuare, Daniel Constantin sustine ca "actiunea Delegatiei FMI si a sefului acesteia Jeffrey Franks este cu atat mai condamnabila cu cat UNPR nu este recunoscut ca partid politic parlamentar decat de catre regimul politic aflat la putere.

Presedintele PC l-a mai instiintat pe Dominique Strauss-Kahn ca partidul pe care il conduce a contramandat, din acest motiv, intalnirea cu delegatia Fondului in semn de protest.

"Vom pastra aceasta atitudine si pe viitor, in conditiile in care abordarea misiunii FMI in Romania va presupune, in continuare, implicarea in activitatea politica a tarii, dincolo de tendinta tot mai vizibila de subordonare efectiva a Guvernului Romaniei fata de FMI", se arata in finalul documentului.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#franks, #intalnire, #fmi, #unpr , #stiri Jeffrey Franks