Guvernul va continua masurile de austeritate si in 2011

Joi, 27 Mai 2010, ora 13:02
1658 citiri
Guvernul va continua masurile de austeritate si in 2011

Reducerea salariilor si pensiilor va fi aplicata pana la sfarsitul acestui an, dar incepand cu 1 ianuarie 2011 Guvernul va aplica politici sociale si de personal care sa asigure incadrarea in nivelul cheltuielilor bugetare rezultate ca urmare a diminuarilor efectuate in acest an, transmite Mediafax.

Prevederea este inclusa in proiectul de lege privind reducerea cheltuielilor bugetare, pentru care Guvernul isi va angaja raspunderea.

"Incepand cu 1 ianuarie 2011, se vor aplica politici sociale si de personal care sa asigure incadrarea in nivelul cheltuielilor bugetare rezultate ca urmare a aplicarii masurilor de reducere a acestora adoptate in cursul anului 2010, in conditile Legii privind salarizarea unitara", se arata in documentul obtinut de MEDIAFAX.

Guvernul s-a angajat in urma negocierilor cu FMI sa limiteze anul viitor cheltuielile de personal la nivelul bugetului general consolidat la 39 miliarde de lei.

Cheltuielile pentru acest an sunt de 40,5 milarde de lei dupa reducerea cu 25%.

Guvernul s-a angajat prin scrisoarea de intentie cu FMI sa limiteze pana la inceputul anului viitor personalul din sectorul public la 1,29 milioane de salariati
, ceea ce reprezinta disponibilizarea a 70.000 de bugetari, putin peste 5%.

Potrivit ultimelor date prezentate de Guvern, la finele lunii martie numarul de personal in sectorul public s-a ridicat la 1,36 milioane de angajati, cu 36.000 de salariati mai putin decat in decembrie 2008.

Surse participante la negocierile cu FMI au declarat pentru MEDIAFAX ca peste 140.000 de angajati din sectorul public vor fi disponibilizati pana la inceputul anului viitor, pentru a mentine cheltuielile de personal in 2011 in limitele convenite cu FMI.

Seful misiunii FMI de evaluare a acordului cu Romania, Jeffrey Franks, a declarat, luni, ca personalul din sectorul public ar trebui sa scada pe termen mediu, in urmatorii ani, cu 250.000 de salariati, respectiv o reducere similara angajarilor suplimentare din perioada 2006-2008.

Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
#guvern, #masuri, #austeritate, #salarii, #reducere , #stiri Jeffrey Franks