Franks pune problemele ridicate de Eurostat pe umerii autoritatilor

Luni, 09 Mai 2011, ora 12:36
1334 citiri
Franks pune problemele ridicate de Eurostat pe umerii autoritatilor

Autoritatile romane trebuie sa rezolve problemele de ordin statistic ridicate de Eurostat, insa aceste chestiuni nu vizeaza datele raportate catre FMI, a declarat luni seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, citat de NewsIn.

"Autoritatile trebuie sa rezolve chestiunile de ordin statistic ridicate de Eurostat, dar trebuie subliniat faptul ca nu sunt vizate cifrele care au fost raportate catre FMI", a declarat Franks.

Biroul de statistica al Uniunii Europene arata intr-un raport publicat in luna aprilie ca "isi exprima rezervele in privinta calitatii datelor raportate de Romania, ca urmare a neclaritatilor impactului unor companii publice asupra deficitului guvernamental, asupra raportarilor categoriilor ESA95 «alte conturi pentru incasari si plati», asupra naturii si impactului unor tranzactii financiare si a consolidarii schimburilor intra-guvernamentale".

Ulterior, Eurostat a anuntat ca va trimite in tara noastra o echipa de experti, la inceputul verii, pentru a discuta cu autoritatile romane.

Institutul National de Statistica mentionase ca, in septembrie, va furniza catre Eurostat detalii pentru inlaturarea rezervelor privind calitatea datelor furnizate de Romania la 31 martie, verificarea urmand sa fie facuta de experti din partea MFP, BNR si INS. 

#eurostat, # probleme statistie, # jeffrey franks , #stiri Jeffrey Franks