Franks depre OUG 50: Trebuie respectat un echilibru in ce priveste continuarea programului

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 14:31
1551 citiri
Franks depre OUG 50: Trebuie respectat un echilibru in ce priveste continuarea programului

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat luni ca prin OUG 50/2010 trebuie atinse doua obiective, respectiv imbunatatirea protectiei consumatorului in sectorul bancar si siguranta stabilitatii sistemului bancar, informeaza NewsIn.

"Vreau sa pastram un echilibru intre imbunatatirea necesara consumatorului in sectorul bancar pe de o parte, iar pe de alta parte vrem sa ne asiguram ca nu exista ceva care pericliteaza stabilitatea financiara. Sunt doua obiective. Le-am discutat cu Guvernul si Parlamentul si sunt optimist ca vom gasi o solutie care sa respecte amblele obiective. Vreau sa ne asiguram ca am respectat acest eclilibru in ce priveste continuarea programului", a declarat Jeffrey Franks.

La randul sau, seful delegatiei Comisiei Europene, Istvan Szekely, a declarat ca unul dintre rolurile sale este ca legea europeana sa fie implementata corect in toate statele.

"Intelegem cerinta de protectie suplimentara. Vreau sa ma asigur sa sitemul financiar este sigur si continua sa fie stabil. Acesta este echilibrul pe care trebuie sa il gasim", a mentionat Szekely.

Referitor la decizia de autoritatilor romane de limita sau suspenda operatiunile de creditare ale bancilor, Jeffrey Franks a mentionat ca o astfel de masura ar trebui sa apartina exclusiv BNR, si nu Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) sau altui organism.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#50, #credite, #echilibru, #jeffrey franks, #oug , #stiri Jeffrey Franks