Franks: decizia de a nu accesa ultima transa apartine Romaniei

Marti, 08 Februarie 2011, ora 12:13
1493 citiri
Franks: decizia de a nu accesa ultima transa apartine Romaniei

Decizia de a nu accesa ultima transa din acordul cu Fondul Monetar International a apartinut Romaniei, a declarat marti seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, precizand ca este un semnal pozitiv pentru pietele internationale si arata ca BNR are rezerve suficiente, precizeaza Mediafax.

Franks a aratat ca are toate motivele sa creada ca nu vor fi probleme in trecerea acestei evaluarii prin board-ul FMI din martie. 

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, ca Romania nu va mai trage ultima transa de la FMI, de un miliard de euro, data fiind evolutia economica, precizand ca va fi trasa doar transa de la UE.

Rezervele valutare ale BNR au crescut in ianuarie cu 257 milioane de euro la 32,68 miliarde euro, in contextul virarii unei transe de circa 900 de milioane de euro de catre FMI.

Misiunea comuna de evaluare FMI, CE si Banca Mondiala a incheiat marti cea de-a saptea evaluare a acordului stand-by, in care s-a analizat indeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010 si au fost negociate conditiile privind un nou acord, de tip preventiv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#jeffrey franks, #acord, #romania, #ultima transa , #stiri Jeffrey Franks