Efectele cresterii TVA nu au fost notabile. PSD cere revenirea la 19%

Joi, 27 Ianuarie 2011, ora 13:30
1519 citiri
Efectele cresterii TVA nu au fost notabile. PSD cere revenirea la 19%

Purtatorul de cuvant al departamentelor PSD, senatorul Olguta Vasilescu, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca Guvernul ar trebui sa reglementeze in regim de urgenta revenirea TVA la 19%, anunta Mediafax.

Vasilescu a declarat ca PSD solicita Guvernului revenirea urgenta a TVA la 19%.

Senatorul PSD a adaugat ca cererea este legitima avand in vedere si declaratiile facute miercuri de seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, care a apreciat ca majorarea TVA la 24% nu a adus mai multe incasari la bugetul de stat si nu s-au oprit majorarile de preturi.

Vasilescu a apreciat ca o reducere a TVA la 19% ar permite firmelor mici sa supravietuiasca economic si sa nu mai fie nevoite sa isi mute sediul in tarile vecine.

Seful misiunii FMI la Bucuresti, Jeffrey Franks, a spus, miercuri, in timpul discutiilor de la CES, ca efectele cresterii TVA nu au fost notabile din cauza capacitatii reduse de administrare a Guvernului, a relatat presedintele UGIR - 1903, Cezar Coraci.

Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
Florin Andrei, analist fiscal, fost secretar de stat în Guvern, în 2021, trage semnalul de alarmă. Guvernul PSD+PNL va introduce și va majora noi taxe și impozite. Marcel Ciolacu are nevoie de...
Proiectul prin care Guvernul oferă 50.000 de euro, aspru contestat de un cunoscut economist: „Unul dintre cele mai proaste din lume”
Proiectul prin care Guvernul oferă 50.000 de euro, aspru contestat de un cunoscut economist: „Unul dintre cele mai proaste din lume”
Pe de-o parte, Guvernul PSD+PNL susține că sprijină IMM-urile românești, prin programe precum Start-Up Nation. Pe de altă parte, introduce și majorează taxe și impozite la foc automat....
#psd, #guvern, #tva, #olguta vasilescu, #reducerea tva , #stiri Jeffrey Franks

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
  1. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  2. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  3. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  4. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  5. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune
  6. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  7. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  8. Creștere uriașă a salariului piloților de la Tarom după protestul de luni. Au obținut și o diurnă mai mare
  9. Exodul a 300 de milioane de oameni, care lasă lumea mută: Miracolul Chinei și planul de a depăși SUA
  10. Soluția extremă a unui cunoscut analist economic: Copiii să muncească de la 16 ani, toată lumea să lucreze până la 75 de ani. “Ideea de a sta și a primi bani nu mai e funcțională”