Decizia privind acordarea celei de-a saptea transe se va lua in martie

Marti, 08 Februarie 2011, ora 11:23
1205 citiri
Decizia privind acordarea celei de-a saptea transe se va lua in martie

Seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Jeffrey Franks, a declarat marti ca aprobarea comitetului director al Fondului atat in ceea ce priveste cea de-a saptea evaluare, cat si noul program, va fi solicitata la sfarsitul lunii martie, anunta NewsIn.

"Reprezentantii FMI, Bancii Mondiale si Comisiei Europene s-au aflat aici pentru a discuta un nou program multlalteral pentru Romania si pentru a evalua progresele inregistrate in cadrul actualului program, ce este prevazut a se finaliza in saptamanile urmatoare.

La nivel de experti am ajuns la un acord privind un nou program economic si am efectuat evaluarea finala din cadrul actualului program.

Am convenit politicile necesare de acum inaine. Ne asteptam sa solicitam aprobarea comitetului director al FMI atat in ceea ce priveste cea de-a saptea evaluare, cat si noul program la sfarsitul lunii martie.

Avand in vedere pozitia confortabila a Romaniei in ceea priveste rezervele internationale si accesul la finantarea externa, autoritatile au decis sa nu faca apel la resursele disponibile in cadrul ultimei evaluari si vor trata si noul program ca unul prevenitiv", a spus Franks.

Acesta a anuntat, totodata, ca oficialii Fondului au ajuns la o intelegere cu autoritatile romane privind un nou acord, de tip precautionary, in valoare de 3,6 miliarde de euro.

#comitet, #director, #acordul cu fmi, #acord finantare, #fmi, #jeffrey franks , #stiri Jeffrey Franks