Chiritoiu: dificil de oprit aplicarea retroactiva a OUG 50

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 11:20
1145 citiri
Chiritoiu: dificil de oprit aplicarea retroactiva a OUG 50

Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, considera ca este foarte dificil, poate chiar imposibil ca OUG 50/2010 privind creditele populatiei sa nu se mai aplice creditelor vechi, in conditiile in care au fost deja modificate aproximativ 8 milioane de contracte, precizeaza NewsIn.

"Ordonanta si-a facut deja efectul, iar 8 milioane de contracte au fost modificate. Nu vad cum am putea sa venim acum si sa spunem: anulam acele 8 milioane de contracte si ne intoarcem la contractele care existau in iunie.

Cred ca tehnic este foarte dificil, poate chiar imposibil. Nici bancile nu vor asa ceva, nimeni nu vrea asa ceva", a declarat pentru NewsIn Bogdan Chiritoiu.

Modificarea OUG 50/2010, care trebuie sa fie "satisfacatoare" si sa nu contina ambigiuitati, va fi o conditie a FMI pentru eliberarea urmatoarei transe, a declarat recent seful misiunii Fondului Monetar Intenational (FMI) in Romania, Jeffrey Franks.

Anterior, el a declarat ca, potrivit legislatiei europene, OUG 50/2010 ar trebui aplicata pentru contractele noi, si nu retroactiv, pe contractele existente.

Franks a mai spus ca aplicarea ordonantei in forma actuala ar provoca pierderi de sute de milioane de euro bancilor.

#50, #banci, #chiritoiu, #credite, #oug, #retroactiv , #stiri Jeffrey Franks