Boc prognozeaza o cresterea economica de 4-4,5% pentru 2012

Luni, 28 Martie 2011, ora 00:18
1575 citiri
Boc prognozeaza o cresterea economica de 4-4,5% pentru 2012

Premierul Emil Boc a declarat duminica la Deva ca in acest an cresterea economica va fi intre 1,5 si 2 la suta, "cu prognoza buna de crestere in 2012", adica 4-4,5 la suta, potrivit Mediafax. 

Boc a spus, referitor la declaratiile sefului delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, potrivit carora tara are toate sansele sa iasa din recesiune dupa primul trimestru al acestui an, ca faptul ca aceasta informatie este data de un oficial FMI intareste ideea ca lucrurile merg intr-o directie buna in Romania.

"Procentul de crestere economica pentru acest an este cel pe care il avem in bugetul de stat si in acordurile cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala: o crestere economica intre 1,5 si 2 la suta, cu prognoza buna de crestere in 2012, adica 4-4,5 la suta", a spus Boc.

Romania va iesi din recesiune la finele lunii martie, cresterea economica va urma o traiectorie ascendenta de la un trimestru la altul, iar populatia va simti ca situatia s-a imbunatatit pana la jumatatea acestui an, a declarat pentru MEDIAFAX seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

"Exista intotdeauns un grad de incertitudine si nu stiu exact care va fi cifra de la sfarsitul primului trimestru, dar cred ca indicatorii privind economia Romaniei sunt aproape universal pozitivi.

Exista si unele exceptii, dar daca ne uitam la productia industriala, cresterea este foarte robusta, iar evolutia exporturilor, de asemenea, foarte pozitiva.

Chiar si cele negative, precum vanzarile din retail sunt mai putin negative decat erau, iar indicatori precum increderea consumatorului s-au imbunatatit", a adaugat Franks. 

Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#crestere economica, #emil boc, #iesire din criza, #jeffrey franks , #stiri Jeffrey Franks