Boc: cota unica nu poate fi redusa

Miercuri, 24 Noiembrie 2010, ora 23:53
1359 citiri
Boc: cota unica nu poate fi redusa

Reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 10%, adoptata de Senat, reprezinta o masura care nu poate fi aplicata in prezent si nu va fi aprobata de catre Camera Deputatilor, care este camera decizionala in acest caz, a declarat, miercuri seara, premierul Emil Boc, informeaza Mediafax. 

"Aceasta masura nu poate fi aplicata in acest moment, in conditiile bugetului pentru 2011 si sunt convins ca nu va fi aprobata in Camera Deputatilor. Este benefic sau de dorit, dar acum nu se poate aplica, este nevoie de predictibilitate si stabilitate in sistemul de taxe", a spus Boc, la postul public de televiziune.

Senatul a adoptat, marti, o propunere legislativa pentru reducerea , de la 16% la 10%, a cotei de impozitare aferente veniturilor din activitati independente, salarii, cedarea folosintei bunurilor, investitii, pensii, activitati agricole, premii si alte surse.

Seful misiunii Fondului Monetar International pentru Romania, Jeffrey Franks, a transmis, miercuri, ca FMI anticipeaza ca autoritatile romane vor lua masuri astfel incat reducerea cotei unice la 10% sa nu fie promulgata, in contextul in care Guvernul si-a reiterat angajamentul puternic fata de acordul de finantare externa, iar o astfel de masura ar duce la ratarea tintei de deficit bugetar in 2011. 

#boc, #cota unica, #impozitare , #stiri Jeffrey Franks