Complexurile energetice Oltenia si Hunedoara vor fi privatizate dupa ce vor fi create

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 19:22
1774 citiri
Complexurile energetice Oltenia si Hunedoara vor fi privatizate dupa ce vor fi create

Seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a declarat luni ca, a discutat cu presedintele Traian Basescu despre privatizarea celor doua complexuri enegetice, Oltenia si Hunedoara dupa ce acestea vor fi infiintate.

"Mai intai companiile trebuie infiintate, ca nu poti sa le privatizezi pana atunci, dar odata infiintate, am discutat acest subiect specific cu presedintele Basescu, si ni s-a spus ca se va merge pentru privatizare majoritara", a spus Franks.

Lista companiilor din sectorul energetic care se vor privatiza include Oltchim, Cuprumin, CFR Marfa, Electrica Serv, Electrica Furnizare si cele doua companii de electricitate care vor fi create prin fuzionarea a diferite companii mai mici, Oltenia si Hunedoara.

Guvernul a decis reorganizarea sistemului energetic prin infiintarea a doua noi companii in sectorul de carbune. Complexul Energetic Oltenia se infiinteaza prin fuziunea Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO), a Complexului Energetic Turceni, Complexul Energetic Craiova si Complexul Energetic Rovinari. Obiectul principal de activitate a noului complex este producerea si furnizarea energiei electrice si termice si exploatarea minelor si carierelor de lignit.

Complexul Energetic Hunedoara se formeaza prin fuziunea societatilor Electrocentrale Deva si Electrocentrale Paroseni. Obiectul principal de activitate al noului complex este producerea si furnizarea energiei electrice si termice si exploatarea minelor de huila. Complexul Energetic Hunedoara va participa la licitatia ce va fi organizata pentru achizitionarea activelor viabile din Compania Nationala a Huilei. E vorba despre minele Lonea, Livezeni, Lupeni si Vulcan, Unitatea de Exploatare si Preparare a Carbunelui, Statia Miniera de Salvare si partea administrativa a CNH.

#privatizare complex energetic FMI, #Franks privatizare majoritara complex energetic , #FMI