Vicepresedintele BCE este portughezul Vitor Constancio

Marti, 16 Februarie 2010, ora 10:31
1160 citiri
Vicepresedintele BCE este portughezul Vitor Constancio

In 2011 va expira mandatul presedintelui actual al Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, iar Germania l-a numit pe portughezul Vitor Constancio vicepresedintele BCE, potrivit AFP, citat de NewsIn.

AFP mentioneaza ca nominalizarea a fost facuta ieri seara, de catre ministrii de finante din zona euro, iar confirmarea va avea loc marti.

In ceea ce priveste succesorul lui Trichet, Germania l-a propus pe seful Bundesbank, Axel Weber, principalul contracandidat fiind italianul Mario Draghi, potrivit relatarilor din presa.

Candidaturile nu sunt inca publice. Oficial, guvernul german considera "prematura" dezbaterea despre succesiunea la sefia BCE, insa presa a relatat ca Berlinul a facut mari presiuni pentru alegerea lui Vitor Constancio, seful bancii centrale portugheze, in a doua functie ca importanta in organigrama bancii centrale a zonei euro, pentru a-i face culoar favorabil lui Weber.

Celalalt candidat la functia de vicepresedinte era luxemburghezul Yves Mersch.

In mod traditional, la sefia BCE s-a respectat un echilibru intre statele din sudul zonei euro si cele din nord, astfel ca nominalizarea unui portughez pentru functia de vicepresedinte scade serios sansele lui Draghi pentru sefia BCE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vicepresedinte, #bce, #portughez, #vitor, #constancio , #stiri Jean Claude Trichet