Trichet solicita reglementarea la nivel mondial a fondurilor speculative cu grad ridicat de risc

Luni, 23 Februarie 2009, ora 12:45
1337 citiri
Trichet solicita reglementarea la nivel mondial a fondurilor speculative cu grad ridicat de risc

Fondurile speculative cu grad ridicat de risc, agentiile de rating si alti jucatori importanti din piata ar trebui sa fie supusi unor reglementari realizate la nivel mondial, a declarat presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, relateaza Reuters.

Cea mai grava criza financiara din ultimii 80 de ani a dus la regandirea modului de supraveghere a pietelor, pentru a evita riscurile excesive asumate de banci, scrie Reuters.

"Actuala criza face un apel clar la extinderea reglementarii si supravegherii asupra tuturor institutiilor importante din sistem, in special asupra fondurilor speculative cu grad ridicat de risc si a agentiilor de rating", a spus Trichet.

"In prezent se discuta modul exact in care aceste elemente ar trebui sa fie integrate in cardul general de reglementare", a spus presedintele BCE intr-o conferinta de presa. "Lucram la identificarea lipsurilor din sistemul de reglementare", a subliniat oficialul.

Reforma mondiala a sistemului de reglementare va fi printre principalele teme de discutie in cadrul summitului G20, ce va avea loc la Londra in aprilie. Mai multi lideri din cadrul Uniunii Europene s-au intalnit la sfarsitul saptamanii trecute la Berlin, pentru a pregati pozitia comuna a UE in cadrul acestui summit. 

#fonduri, # rating, # UE , #stiri Jean Claude Trichet