Trichet cere o reglementare mai stricta a institutiilor financiare nebancare

Duminica, 10 Iulie 2011, ora 14:51
1311 citiri
Trichet cere o reglementare mai stricta a institutiilor financiare nebancare

Economia globala este inca fragila, iar zona institutiilor financiare nebancare trebuie reglementata mai bine, a declarat, duminica, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, citat de cotidianul Wall Street Journal. 

"Marea revelatie a ultimilor patru ani a fost fragilitatea economiei mondiale. Consolidarea este absolut esentiala", a spus Trichet in timpul unei conferinte sustinute la Aix-en-Provence, in Franta.

Trichet, al carui mandat la conducerea BCE expira in octombrie, a cerut o "imbunatatire serioasa a modului in care sunt reglementate institutiile sistemice, inclusiv cele nebancare", declara Trichet, citat de Mediafax.

Comentariile lui Trichet sunt apropiate de pozitia directorului general al Bancii Reglementelor Internationale, Jaime Caruana, care spune ca este necesara o reglementare mai stricta a sectorului bancar "din umbra", care include asiguratorii, fondurile de hedging si cele de pe pietele monetare.

Totodata, seful BCE a indemnat la o coordonare mai buna a cheltuielilor publice in zona euro si Uniunea Europeana pe ansamblu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#trichet, # institutii financiare, # bce, # reglementare institutii bce , #stiri Jean Claude Trichet