Trichet apara euro in fata Germaniei

Vineri, 26 Martie 2010, ora 14:40
1390 citiri
Trichet apara euro in fata Germaniei

Presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a luat apararea monedei unice in cadrul unui interviu publicat de cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, spunand ca meritele euro nu sunt cu nimic mai prejos decat cele ale marcii germane, scrie AFP, citat de NewsIn.

"BCE si-a tinut promisiunile de stabilitate facute la infiintarea zonei euro", a dat asigurari Trichet, ca raspuns la criticile recente ale Germaniei, legate de deprecierea monedei unice, care a fost afectata de problemele de deficit din Grecia si din alte tari din regiune.

Joi, cancelarul german Angela Merkel a declarat ca "poporul german a abandonat marca, mizand pe stabilitatea euro", iar "increderea sa nu ar trebui tradata".

In contextul crizei din Grecia, 46% dintre germani au declarat ca ar fi dispusi sa ia in calcul o revenire la marca germana, in cazul in care deprecierea monedei unice persista, arata un sondaj realizat de cotidianul Bild.

In cadrul interviului, Trichet a accentuat beneficiile unei inflatii moderate, asigurand ca acesta ramane obiectivul principal al BCE.

"Criza financiara nu a schimbat aceasta convingere fundamentala. (...)

BCE se va axa in continuare pe stabilitate si pe incredere. Este alaturi de cetateni", a spus el. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#trichet, # euro, # germania , #stiri Jean Claude Trichet