Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Peste 12 milioane de locuri de munca au fost create de la introducerea monedei unice europene

Peste 12 milioane de locuri de munca au fost create de la introducerea monedei unice europene

Peste 12 milioane de locuri de munca au fost create in ''zona euro'' de la introducerea monedei unice europene in 1999, respectiv mai mult decat numarul total al locurilor de munca infiintate in Statele Unite ale Americii in aceeasi perioada, a afirmat duminica presedintele Bancii Centrale Europene (BCI), Jean-Claude Trichet, transmite din Paris AFP.


''De la introducerea euro, pe 1 ianuarie 1999, au fost create peste 12 milioane de locuri de munca in 'zona euro'. In decurs de opt ani inainte de introducerea euro au fost create mai putin de trei milioane de euro'', a declarat Trichet in cadrul unui Grand Jury RTL-Le Figaro-LCI.

''In decurs de opt ani de la introducerea monedei unice, in 'zona euro' au fost create mai multe locuri de munca decat au fost create in Statele Unite ale Americii'', a afirmat presedintele BCE, luand astfel apararea monedei euro, care este in prezent tinta unor numeroase critici, indeosebi din partea Frantei.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 620 ori