Personalitati care ne vor influenta traiul de zi cu zi in 2009

Luni, 09 Februarie 2009, ora 09:55
1413 citiri
Personalitati care ne vor influenta traiul de zi cu zi in 2009

Lumea intreaga, in frunte cu SUA, se confrunta cu mari probleme economice si financiare. Care sunt "amicii" care ar putea indrepta lucrurile sau care dimpotriva le-ar putea inrautati?

Cine sunt personalitatile care vor misca pietele financiare in sus sau in jos in acest an? Pentru a va ajuta in identificarea acestora, U.S. News & World Report a realizat o lista cu personalitati cheie - presedinti de companii, politicieni si chiar staruri media - a caror activitate va fi in atentia tuturor in 2009.

Astfel ca daca lucrurile se vor imbunati, vom sti pe cine sa creditam, daca nu, pe cine sa blamam.

Barack Obama. Rezolvarea marilor probleme economice este "jobul" pe care il are proaspatul presedinte al SUA, iar apoi urmeaza provocarile din sanatate, schimbarile climatice.

Ben Bernanke. Acum ca presedintele Rezervei Federale a adus dobanda de referinta aproape de zero si a imprumutat miliarde sectorului bancar suferind, ce urmeaza? El va avea nevoie de multa precautie, banca centrala tot incercand sa sa isi dea seama cum sa rezolve problema creditelor ipotecare restante in paralel cu suportarea unui deficit bugetar de 2 trilioane dolari.

Lawrence Summers. Acesta este un economist sclipitor si fostul secretar al trezoreriei pe vremea presedintelui Clinton. In prezent acesta este seful Consiliului National Economic, o forta majora in dimensionarea planului anticriza al administratiei Obama.

Timothy Geithner. Tanarul secretar al Trezoreriei, in varsta de 47 de ani, va avea sarcina de a realiza un plan de vindecare a sistemului bancar.

Jean-Claude Trichet. Presedintele Bancii Centrale Europene s-a dovedit surprinzator de creativ in lupta cu raspandirea pe glob a crizei sistemului bancar. Totusi, asa precum institutiile care imprumuta, existente in toata lumea si in Europa in special, care se confrunta cu pierderi in crestere, si rolul BCE este departe de a fi finalizat.

Warren Buffett. Legendarul investitor a obtinut mari avantaje din agitatia pietelor. Investitiile lui nu au scapat de declinul pietei de la finele anului 2008.

Bill Gross. Este unul dintre cei mai mari investitori in bonduri, cofondator al Newport Beach, o investitie de 800 de miliarde de dolari.

Lou Jiwei. Ca presedinte al China Investment Corp., o investitie de 200 de miliarde de dolari, Jiwei a suferit din cauza ca a pariat gresit pe investitii in companiile financiare americane, precum Blackstone si Morgan Stanley. Acum tehnocratul s-a indepartat de sectorul bancar din SUA si face investitii in tara natala.

Pe lista realizata de U.S. News & World Report mai figureaza, printre altii, Barney Frank, presedintele Comitetului pentru Servicii Financiare, Sheila Bair, bossul Federal Deposit Insurance Corp., Kenneth Lewis, presedintele Bank of America, Jamie Dimon, seful J.P. Morgan Chase, considerat fie cel mai destept tip de pe Wall Street, sau fie cel mai norocos.

Printul Alwaleed bin Talal, un miliardar saudit, Rupert Murdoch, magnatul care a cumparat Wall Street Journal, detinatorul News Corp. si Paul Krugman, unul dintre cei mai buni economisti americani din prezent, castigatorul premiului Nobel pentru economie in 2008 sunt alte nume sonore cuprinse in lista amintita.

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#bernanke, #buffet, #economie, #obama, #trichet , #stiri Jean Claude Trichet