Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Moneda euro a favorizat crearea de locuri de munca si convergenta economica in Europa

Moneda euro a favorizat crearea de locuri de munca si convergenta economica in Europa

Presedintele Bancii Central Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a aparat miercuri seara in fata Parlamentului European contributia monedei unice europene la crearea de noi locuri de munca si convergenta economiilor din Uniunea Europeana, informeaza AFP.

'In cursul celor opt ani care au trecut de la nasterea monedei unice, zona euro a creat peste 12 milioane noi locuri de munca, in timp ce in precedentii opt ani au fost create doar trei milioane noi locuri de munca. Nu vreau sa atribui toate meritele introducerii monedei euro insa este greu de negat ca Uniunea Economica si Monetara a contribuit la acest rezultat', a explicat Trichet in cursul unei conferinte la care au participat eurodeputatii si reprezentantii din parlamentele nationale din tarile care utilizeaza moneda unica.

De asemenea, presedintele BCE a minimalizat divergentele care exista intre ratele de inflatie si ratele de crestere economica in randul tarilor din zona euro, apreciind ca aceste diferente sunt pe cale sa se reduca si reprezinta o 'caracteristica perfect naturala a unor vaste economii continentale' de genul zonei euro sau SUA.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1070 ori