Grecia vrea un semnal clar de sprijin de la UE

Joi, 04 Martie 2010, ora 23:14
1282 citiri
Grecia vrea un semnal clar de sprijin de la UE

Ministrul elen de finante, George Papaconstantinou, a declarat joi ca Uniunea Europeana trebuie sa dea detalii in legatura cu un pachet de ajutor pentru Grecia, pentru a transmite un mesaj clar de "solidaritate tangibila" catre piete, relateaza Bloomberg.

"Daca ar fi mai clar in ce fel vor ajuta Grecia in caz ca va fi necesar, atunci Grecia nu va avea nevoie de sprijin", a afirmat Papaconstantinou pe un post de televiziune, potrivit transcrierii oferite de ministerul de finante de la Atena.

"In practica, ceea ce urmarim sunt mecanisme clare de sprijin, astfel incat pietele sa fie sigure ca nu pot face jocuri pe seama Greciei", a subliniat el.

Miercuri, premierul elen George Papandreou a declarat ca masurile aditionale de economii bugetare, in valoare de 4,8 miliarde euro, depasesc deja solicitarile din exterior si ca acum este timpul ca UE sa actioneze.

Papandreou a atras atentia ca daca UE "nu se ridica la cerintele momentului", iar conditiile de imprumut pentru Grecia raman "exorbitante", un ajutor de la Fondul Monetar International (FMI) devine o optiune demna de luat in seamna.

Joi, presedintele bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a declarat ca ar fi nepotrivit ca Grecia sa primeasca ajutor de la FMI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#grecia, #sprijin, #ue, #finante , #stiri Jean Claude Trichet