Grecia nu vrea sa iasa din zona euro

Duminica, 08 Mai 2011, ora 14:05
1122 citiri
Grecia nu vrea sa iasa din zona euro

Premierul grec George Papandreou a negat ca Grecia ar fi pus problema iesirii din zona euro in dicutiile purtate vineri intre ministrii de Finante din cele mai mari economii din uniunea monetara, respingand astfel zvonurile aparute in presa, conform Mediafax.

Ministrii de Finante din cele mai mari economii din zona euro s-au intalnit vineri la Luxembourg pentru a discuta despre criza datoriilor din Grecia. La intalnire a participat si presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet.

Publicatia germana Spiegel Online a indicat ca guvernul elen a ridicat, in aceste discutii, problema iesirii din zona euro.

"Aceste scenarii sunt criminale. Nu a fost discutata nicio astfel de varianta, nici chiar la nivelul contactelor neoficiale.

Fac apel la toata lumea, din Grecia si din strainatate, dar in special din UE, sa lase Grecia in pace sa-si faca treaba", a declarat Papandreou.

Unul dintre membrii consiliului guvernator al Bancii Centrale Europene, Erkki Liikanen, a negat la randul lui ca Grecia ar vrea sa iasa din zona euro, adaugand ca restructurarea datoriilor elene, de 327 de miliarde de euro, nu ar reprezenta o solutie pentru problemele Atenei.

"Nicio tara din zona euro nu vrea sa iasa din uniunea monetara", a afirmat Liikanen, care ocupa si functia de guvernator al bancii centrale finlandeze.

Grecia ramane hotarata sa stabilizeze situatia financiara si sa stimuleze cresterea economica, mentioneaza ministerul elen al Finantelor.

#grecia, #zona euro, #zvonuri, #iesire grecia zona euro , #stiri Jean Claude Trichet