Euro se afla sub presiune, francul inregistreaza pierderi

Miercuri, 07 Septembrie 2011, ora 08:17
1336 citiri
Euro se afla sub presiune, francul inregistreaza pierderi

Euro a crescut usor, miercuri, sustinut de pietele de capital, continuand insa tendinta catre minimul ultimelor doua luni, in timp ce francul elvetian a suferit o scadere de 10 procente fata de moneda unica, in conditiile in care Banca Centrala a Elvetiei a impus o limita de castig.

Banca Nationala Elvetiana sustinea, ieri, ca va forta o limita de 1.20 de franci pentru un euro prin achizitionarea valutelor straine in cantitati nelimitate pentru a consolida puterea francului elvetian, informeaza Reuters.

Atentia revine din nou asupra monedei unice europene, care a crescut cu 2.2 procente pana la 1.4025 dolari, dar care s-a aflat peste noapte aproape de minimul ultimelor doua luni si care se indreapta catre minimul inregistrat in 12 iulie, de 1.3836 dolari. Pietele asteapta cu nerabdare anuntul BCE de joi, cu privire la ratele de interes.

"Euro, pana la un punct, a fost sustinut de rate mai mari de interes, asadar orice declaratii din partea presedintelui BCE, Jean-Claude Trichet privind o forma de usurare cantitativa ar putea trage euro in jos, pana la o valoare de 1.37 de dolari",a  declarat Minori Uchida, analist la Bank of Tokyo-Mitsubishi.

Traderii sunt de parere ca infuziile continue din partea bancilor centrale care cauta cauta sa isi diversifice rezervele valutare,  sar si o revenire a echitatilor asiatice ar putea oferi un sprijin, totusi, monedei europene in viitorul apropiat.

#curs euro dolar, #euro franc, #franc elvetian , #stiri Jean Claude Trichet