Dobanda BCE, la nivelul minim record de 1% pentru a 12-a luna consecutiva

Joi, 06 Mai 2010, ora 15:59
1435 citiri
Dobanda BCE, la nivelul minim record de 1% pentru a 12-a luna consecutiva

Banca Centrala Europeana (BCE) a anuntat, joi, ca a decis sa mentina, pentru a 12-a luna consecutiv, dobanda de politica monetara la minimul record de 1%, precizeaza Mediafax. 

In sedinta de politica monetara, care a avut loc la Lisabona, consiliul guvernatorilor BCE a hotarat ca rata dobanzii la operatiunile principale de refinantare si ratele dobanzilor la facilitatea de creditare marginala si la facilitatea de depozit sa ramana nemodificate la nivelurile de 1,00%, 1,75% si, respectiv, 0,25%, se arata intr-un comunicat al bancii.

Decizia BCE a fost anticipata de analisti, care se asteapta ca banca centrala sa anunte masuri suplimentare de limitare a efectelor crizei datoriilor statului elen, potrivit Bloomberg.

Presedintele institutiei, Jean-Claude Trichet, va sustine o conferinta de presa incepand de la 14:30, ora Europei Centrale, (15:30 ora Romaniei). 

#bce, #dobanda, #monetara, #politica, #trichet , #stiri Jean Claude Trichet

Curs valutar

1 EUR = 4.9692 RON

0.0011

1 USD = 4.5468 RON

0.0064
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  4. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  5. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  6. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  7. Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
  8. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  9. Al 2-lea ”tigru” al Europei lovit de un șoc economic: 500.000 de români expuși periculos
  10. S-a dat startul licitației pentru execuția unei o noi autostrăzi. Va avea 62 de kilometri și ar trebui să fie gata în 30 de luni FOTO