Consilierul lui Merkel, cel mai tanar presedinte din istoria bancii centrale germane

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 23:11
1216 citiri
Consilierul lui Merkel, cel mai tanar presedinte din istoria bancii centrale germane

Un consilier al cancelarului Angela Merkel, Jens Weidmann, va deveni presedintele bancii centrale din Germania, Bundesbank, cel mai tanar din istoria de 53 de ani a institutiei, transmite Mediafax.

Weidmann, in varsta de 42 de ani, il va inlocui la 1 mai pe Axel Weber, a declarat Merkel.

Merkel a facut anuntul dupa prima sedinta de guvern organizata dupa demisia neasteptata a lui Weber de la conducerea Bundesbank, pe 11 februarie.

Cancelarul a fost nevoit, dupa plecarea lui Weber, sa caute un candidat nu doar pentru sefia Bundesbank ci si pentru presedintia Bancii Centrale Europene, in conditiile in care mandatul lui Jean-Claude Trichet la conducerea BCE se incheie in octombrie.

"Oricine il cunoaste pe Jens Weidmann stie ca are cel mai inalt nivel de competenta, o inteligenta stralucita si o minte independenta", a spus Merkel.

Economist si fost analist al Bundesbank, Weidmann a contribuit, din 2006, in calitate de consilier economic sef, la strategia lui Merkel in perioada crizei financiare, economice si a datoriilor suverane din zona euro.

Weber a declarat ca a renuntat la candidatura la presedintia BCE din cauza opozitiei unor state fata de politica sa monetara dura.

El a sugerat ca Weidmann ar fi un bun inlocuitor, intrucat este un "profesionist complet si un excelent economist".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sefia Bundesbank, #consilier Merkel, #banca centrala a germaniei , #stiri Jean Claude Trichet