Bursele europene scad pe fondul ingrijorarii privind criza datoriilor

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 16:39
1543 citiri
Bursele europene scad pe fondul ingrijorarii privind criza datoriilor

Bursele europene si valoarea cuprului au scazut pentru prima data in cinci zile, dupa ce presedintele Bancii Centrale Europene, Jean Claude Trichet a declarat ca sitemul financiar este amenintat serios de criza datoriilor.

Contractele de trezorerie au suferit un declin, intimp ce bursele de pe pietele emergente au inregistrat cel mai mare avans din 2009 pana acum, potrivit Business Week.

Indicele Stoxx Europe 600 a scazut cu 0.9% la ora 12.05 a Londrei. Indicele Standard&Poor's 500 a scazut cu 0.5 procente, dupa ce bursele americane au inregistrat cea mai mare crestere din luna august pana acum, ieri.

Costul asigurarilor datoriilor pentru a evita falimentul a scazut drastic in Japonia.

Castigurile pentru certificatele de trezorerie cu maturitate la 10 ani au crescut cu cinci puncte procentuale, iar cresterea bodurilor germane de acelasi tip au scazut cu doua puncte procentuale. Valoarea cuprului a scazut cu 3.2%.

"Criza a atins o dimensiune globala", spunea Trichet astazi in fata legiuitorilor Europeni in Bruxelles, in timp Slovacia, singura tara din regiune care nu a ratidicat fondul de salvare, se pregatea sa voteze pachetul.

Alcoa Inc, cel mai mare producator de aluminiu din SUA va fi prima companie din Dow Jones Industrial Average care va raporta rezultatele astazi, intr-un trimestru care este asteptat sa inregistreze cea mai slaba crestere pe profiturile corporate, de la sfarsitul lui 2009.

"Pietele ar putea cauta tot felul de scuze pentru a vedea o oarecare stabilitate. BCE vrea insa ca politicientii sa ia deciziile dificile, iar piata de capital are nevoie ca deciziile dificile sa fie luate", a declarat Robert Buckland, reprezentant Citigroup Londra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse europene, # trichet burse, # burse scadere , #stiri Jean Claude Trichet