Bursele europene au inchis pe verde - 09 Iulie 2010

Vineri, 09 Iulie 2010, ora 01:32
920 citiri
Bursele europene au inchis pe verde - 09 Iulie 2010

Marile piete de capital ale continentului au inchis sedinta bursiera de joi pe verde, in urma declaratiilor optimiste ale presedintelui Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet si a mentinerii dobanzii-cheie la 1%, potrivit Newsin.

Astfel, indicele FTSE 100, al bursei din Londra, a incheiat ziua cu o crestere de 1,81%, pana la 5.105,45 puncte, indicele DAX, al pietei din Frankfurt, a avansat cu 0.71%, pana la 6.035,66 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, a urcat cu 1.57%, la 3.538,25 puncte.

Ultimele informatii confirma faptul ca refacerea economica a zonei euro a continuat in a doua jumatate a anului 2010, a declarat Trichet. "Ne asteptam ca avansul zonei euro sa continue, intr-un ritm moderat si inegal, intr-un climat dominat de incertitudine.

Analiza noastra monetara confirma ca presiunile inflationiste pe termen mediu raman sub control, dupa cum sugereaza si cresterile modeste de pe piata monetara si a creditelor", spune Trichet.

Presedintele BCE sustine ca stabilitatea preturilor va fi mentinuta pe termen mediu, ajutand puterea de cumparare a gospodariilor din tarile zonei euro. Prognoza de inflatie ramane solid ancorata, in linie cu tinta BCE de a mentine inflatia sub 2% pe termen mediu, a mai spus Trichet.

"Dupa o perioada de declin profund, activitatea economiilor zonei euro a crescut, inca de la mijlocul lui 2009.

Produsul intern brut real a crescut, in primul trimestru al lui 2010, cu 0,2%, fata de trimestrul anterior, iar ultimele statistici si sondaje sugereaza faptul ca activitatea economica a devenit mai puternica in aceasta primavara", afirma Trichet.

El a adaugat ca refacerea economica a zonei euro si in special cresterea exporturilor vor fi ajutate de avansul economiei globale.

"Revenirea economiei va fi, totusi, afectata negativ de ajustarea bilanturilor din diverse sectoare, precum si de prognozele negative de pe piata muncii", a mai spus Trichet. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse, #europene, #trichet , #stiri Jean Claude Trichet