Bursa din New York isi revine spectaculos

Miercuri, 10 August 2011, ora 09:17
1424 citiri
Bursa din New York isi revine spectaculos

Bursa din New York a inregistrat o revenire spectaculoasa marti, dupa ce banca centrala a SUA, Federal Reserve (Fed) a anuntat ca va mentine dobanda de referinta aproape de zero pana in 2013, transmite NewsIn.

Dow Jones a castiga marti 3,98%, iar Nasdaq 5,29%, dupa pierderile semnificative suferite luni.

Potrivit cifrelor de la inchiderea bursei, indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 429,92 puncte, la 11.239,77 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile din domeniul tehnologic, a crescut cu 124,83 puncte, pana la 2.482,52 puncte.

La randul sau, indicele Standard & Poor's 500 a crescut cu 4,74%, atingand valoarea de 11.172,53 puncte.
 
Astfel, cei trei indici au recuperat o mare partie din pierderile suferite luni, cand Dow Jones a scazut cu peste 600 de puncte.
 
Si bursele europene au recuperat pierderile grele suferite de la deschiderea de marti dimineata. Unii indici, cum ar fi FTSE 100 al Bursei din Londra, care scazusera cu pana la 5,5%, erau pe plus la ora deschiderii Wall Street.

In acelasi timp, China a facut apel la o actiune globala pentru a stabiliza pietele.

Intr-o declaratie data dupa sedinta guvernului, premierul chinez Wen Jiabao a facut aluzie la problemele legate de datoriile Statelor Unite si ale tarilor din Zona euro, invitand statele "importante" sa puna in aplicare politici monetare responsabile pentru a tine in frau deficitele.

Pe de alta parte, pe piata actiunilor, randamentul titlurilor de stat spaniole si italiene a scazut pentru a doua zi consecutiv.

Banca Centrala Europeana a intervenit pe piata in incercarea de a pastra costuri scazute pentru imprumuturile celor doua tari, care vor sa evite un program de ajutor financiar de tipul celui oferit Greciei.

"Este cea mai grava criza de dupa al Doilea Razboi Mondial si ar fi putut fi cea mai grava criza de dupa Primul Razboi Mondial, daca liderii politici nu ar fi luat decizii importante", a declarat seful Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, la un post de radio francez.

Prognozele analiștilor pentru anul 2024 – TradeVille
Prognozele analiștilor pentru anul 2024 – TradeVille
Prognozele Analiștilor Pentru Anul 2024 Analiștii CFA se așteaptă ca economia românească sa înregistreze o creștere economica de peste 2% in 2024, o estimare ușor mai prudenta decât...
Prognoze pentru 2025 – TradeVille
Prognoze pentru 2025 – TradeVille
Listarea Maib Împiedicată De Cadrul Legislativ Maib, cea mai mare instituție de credit din Republica Moldova, cu active totale de 2.7 mld. EUR si o cota de piața de 34%, este pregătită de...
#bursa, #indici, #actiuni, #sifuri, #cotatii, #bvb , #stiri Jean Claude Trichet