Bursa de la New York deschide pe verde. Sunt mai optimisti investitorii?

Marti, 09 August 2011, ora 18:23
1654 citiri
Bursa de la New York deschide pe verde. Sunt mai optimisti investitorii?

Sedinta bursiera de la New York s-a deschis intr-o nota optimista, indicele Dow Jones urcand cu 1,2%, la 10.939 puncte, informeaza NewsIn.

Unii indici, cum ar fi FTSE 100 al Bursei din Londra, care scazusera cu pana la 5,5%, erau pe plus la ora deschiderii Wall Street.

Investitorii spera in ajutorul Federal Reserve, care ar urma sa anunte masuri de relaxare a politicii monetare. In cazul in care nu exista indici ca ar exista planuri de ajutor, investitorii ar putea reveni pe vanzare. Analistii internationali sunt sceptici in ceea ce priveste lansarea unui program masiv pentru sprijinirea preturilor activelor.

Conducerea FED se reuneste marti.

In acelasi timp, China a facut apel la o actiune globala pentru a stabiliza pietele. Intr-o declaratie data dupa sedinta guvernului, premierul chinez Wen Jiabao a facut aluzie la problemele legate de datoriile Statelor Unite si ale tarilor din zona euro, invitand statele "importante" sa puna in aplicare politici monetare responsabile pentru a tine in frau deficitele.

Pe de alta parte, pe piata actiunilor, randamentul titlurilor de stat spaniole si italiene a scazut pentru a doua zi consecutiv. Banca Centrala Europeana a intervenit pe piata in incercarea de a pastra costuri scazute pentru imprumuturile celor doua tari, care vor sa evite un program de ajutor financiar de tipul celui oferit Greciei.

"Este cea mai grava criza de dupa al Doilea Razboi Mondial si ar fi putut fi cea mai grava criza de dupa Primul Razboi Mondial, daca liderii politici nu ar fi luat decizii importante", a declarat seful Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, la un post de radio francez.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
#bursa, #bursa new york, #deschidere sedinta bursiera new york, #fed, #indice dow jones, #indici, #investitori , #stiri Jean Claude Trichet