BCE: rata dobanzii cheie este "potrivita"

Joi, 13 Mai 2010, ora 18:03
1306 citiri
BCE: rata dobanzii cheie este "potrivita"

Banca Centrala Europeana (BCE) a lasat sa se inteleaga ca nu intentioneaza sa modifice dobanda de politica monetara in viitorul apropiat, deoarece rata dobanzii cheie este "potrivita", iar inflatia va ramane "moderata", potrivit raportului lunar al institutiei publicat joi si citat de Bloomberg, relateaza NewsIn.

"Rata dobanzii continua sa fie la nivelul potrivit. Economia va continua sa creasca intr-un ritm moderat si inegal, iar in ceea ce priveste evolutia preturilor, ne asteptam tot la moderatie", au declarat reprezentantii institutiei intr-un raport lunar publicat joi.

De la decizia de a mentine dobanda de referinta la nivelul record de 1% pe data de 6 mai, criza tarilor europene a fortat banca centrala sa achizitioneze titluri de stat si sa isi reconfigureze anumite aspecte ale strategiei de consolidare.

Planul bancii centrale urmareste prevederile pachetului de ajutorare in valoare de aproximativ 1.000 miliarde de euro pentru stabilizarea monedei unice europene.

Presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, declara pe 6 mai in cadrul unei conferinte de presa ca reprezentantii bancii nu au discutat despre achizitionarea de titluri de stat, exacerband nervozitatea pietelor europene si temerile investitorilor legate de posibila repetare a crizei din Grecia in Spania sau Portugalia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bce, #cheie, #dobanda, #rata , #stiri Jean Claude Trichet